avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Card salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Card salariu

Buna seara!
Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se pare ca ingreuneaza activitatea serviciului financiar care vireza salariul (mentionez faptul ca a fost semnata aceasta noua conventie).
Mi s-a cerut sa optez pentru alta banca sau sa primesc salariul "numerar".
Va multtumesc si va doresc toate cele bune!
Reliana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 20 Octombrie 2020
Codul Muncii prevede posibilitatea si nu obligativitatea ca salariul sa seefectueze prin virament intr-un cont bancar. Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.

Art.166 C.mun.
...
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.
....
Mulţumesc!
Numai bine!
Cum se face o cere catre contabil.. As dori sa-mi aratati cum se face o cere catre contabil pentru card sa-mi vireze salariu
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Domnule Director/Administrator

Subsemnatul __________________, domiciliat în __________________________, cod numeric personal ________________, încadrat in functia de ................... din cadrul ................................., vă rog să aveți amabilitatea de a-mi vira drepturile salariale ce mi se cuvin în contul curent cod IBAN: ________________________, deschis la _____________.
La prezenta atașez și un extras de cont emis de Banca ............
Vă mulțumesc.

Data, Semnătura,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carduri salariu obligatorii, legalitate impunere de catre angajator moisacul moisacul Este obligatoriu ca societatea angajatoare sa ma oblige sa-mi fac card de salariu la o banca comerciala, altfel nu vor sa-mi de banii pe salariu cash. Care ... (vezi toată discuția)
Virare salariu in alt cont RoxanaR87 RoxanaR87 Buna ziua Sunt angajata de 3 ani la o institutie a statului si am primit salariul pana acum intr-un cont pe care il aveam deschis inainte. Acum am facut o ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga contractul de muncă să îmi fac card? Diana2001 Diana2001 Am fost angajată printr-o firmă de recrutare la o fabrică. Astăzi când am fost sa iau salariul de la ei, mi s-a spus că \" dacă nu am card, nu primesc ... (vezi toată discuția)