avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Litispendenta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Litispendenta

Un judecator de la Tribunalul Bucuresti a pronuntat falimentul unei SA. Reprezentantii societatii au depus ordonanta presedintiala prin care au solicitat suspendarea hotararii, dar au facut-o gresit la prima instanta care si-a declinat competenta in favoarea Curtii de Apel. Avocatii societatii deschid un nou dosar, identic, de data aceasta la instanta competenta.

Intrebarea mea e urmatoarea: Curtea de Apel va judeca si va da o decizie in acest nou dosar deschis sau va invoca exceptia de litispendenta? Va multumesc anticipat!
Instanta nu va invoca din oficiu litispendenta, decat daca este sesizata in acest sens cu o cerere din partea partii interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate invoca exceptia necompetentei materiale a instantei dupa solutionarea conflictului de competenta? kinley_68 kinley_68 am deschis actiune in instanta,mai exact la tribunalul Vaslui, tribunalul si-a declinat competenta pentru Curtea de Apel Iasi, Curtea la randu-i si-a declinat ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)