avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL DE ODIHNA

Buna seara ! Am o intrebare. As dori sa stiu daca este vreo diferenta intre concediul de odihna al celor ce lucreaza la privat si al celor ce lucreaza la stat.Ma refer daca la cei de la privat se socotesc si zilele nelucratoare iar la ceilalti nu. Si care este modalitatea de plata? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Razvana95 , utilizator 11:33, 5 Iulie 2016
Concediul de odihna se socoteste ca fiind zile libere din cele lucratoare.
De exemplu, daca va veti lua 6 zile de concediu, veti avea de Luni pana urmatoarea Luni inclusiv.
Plata se face normal, ca si cum ar fi o zi normala de lucru.
1. Durata concediului de odihna se stabileste in zile lucratoare , indiferent de sectorul de activitate , bugetar sau privat.

2. Referitor la calcul avem :
Codul Muncii
art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

OG 6/2007
art.22
...
(5) Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.
....
(7) Celelalte prevederi ale Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, republicată, cu modificările ulterioare, rămân în vigoare.


HG 250/1992
art.7
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii au dreptul la o indemnizatie calculată în raport cu numărul de zile de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, sporului de vechime şi, după caz, indemnizatiei pentru functia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecarei luni calendaristice în care se efectueaza zilele de concediu de odihnă.

(2) Media zilnica a veniturilor prevăzute la alin. (1) se stabileste în raport cu numărul zilelor lucratoare din fiecare luna în care se efectueaza zilele de concediu.
......
Deci, daca eu am salar de 1000 de lei /luna si am concediu 11 zile din data de 4 iulie , atunci ar trebui sa ma reintorc la munca in data de 19 iulie? Si cat ar trebui sa iau pe cele 11 zile?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
Razvana95, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici animarsrl animarsrl Buna ziua, in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ? (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna kumpel kumpel cum este corect a se calcula concediu de odihna pentru perioada 10 octombrie-22 noiembrie 2013, la un bugetar care a detinut functie de conducere pana la ... (vezi toată discuția)