avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere disciplinara CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere disciplinara CIM?

Buna ziua.
Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai respectat incepand cu a doua zi de la depunerea cererii.
Oricum, angajatorul l-a pontat absent nemotivat si dupa aceste 2 zile pt ca a transmis o adresa salriatului prin care este de acord cu desfacerea contractului cu preaviz de 20 de zile iar in paralel l-a convocat pt efectuarea cercetarii disciplinare pt absente nemotivate.
Este corect cum a procedat angajatorul?
Multunesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 5 Iulie 2016
Conform art 81(7)
Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Din ce inteleg angajatul ar fi dorit sa plece cu preaviz dar dupa s-a razgandit si atunci devine incident alin (7) si nu se mai aplica(4).
Nu mai are rost cercetarea disciplinara pentru un angajat care si-a dat demisia
Buna ziua,
Angajatul nu poate demisiona conf art 81 alin 7 CM, intrucat el nu poate stabili un alt termen de preaviz, diferit de cel prevazut in CIM. Angajatorul poate renunta la preaviz, partial sau in totalitate si atunci CIM se incheie conf art 81(7) CM.
Angajatorul a procedat corect si poate desface CIM disciplinar, pt absente nemotivate in perioada de preaviz, insa.....trebuie sa se grabeasca.
gillu a scris:

....
Este corect cum a procedat angajatorul?
Multunesc.


Este corect cum a procedat angajatorul.

Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie 81-4 alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu ma confrunt cu urmatoarea situatie., am un salariat care si-a dat demisia si care trebuie sa-si respecte termenul de preaviz, chiar daca este 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Demisie -renuntare la termenul de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 cf. art 81 CM demisia este urmata de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare ptr. functii de executie si de 45 zile ptr. functii de conducere sau conform ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.79 - demisia sau art.61 a - absente nemotivate? ContSters113077 ContSters113077 Buna ziua, Avem mai multi amgajati care si-au depus demisia si au solicitat sa fie fara preaviz. Li s-a spus ca trebuie sa respecte preavizul din CIM, de ... (vezi toată discuția)