avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

in cazul unei concedieri ce nu tin de persoana angajatului (care poate fi individula sau colectiva) se elimina intai locurile vacante, apoi pensionarii care lucreaza in institutie si cei angajati pe ASE? se respecta apoi legislatia care prevede in mod expres limitarea nr. de personal administrativ la 10 % din angajati sau se poate face concediere indiferent de criterii?
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 05:25, 28 August 2009
Eu tot nu am inteles pentru ca ma aflu in situatia pesoanei incadrata pe peroada de 2 ani pe ASE, deci mi se poate suspenda contractul pe motive care nu tin de persoana mea?
Da, chiar daca aveti contract pe perioada determinata, se poate desfiinta postul si deci sa va inceteze conractul prin concediere.
Nu aveti drepturi nici mai multe nici mai putine decat ceilalti angajati.
dar daca intre timp intentez proces-conflict de munca? mi se poate desface contractul de munca pe perioada derularii acestuia?
1. Care e conflictul de munca? Pe cine si pentru ce dati in judecata?
2. CIM trebuie incetat inainte de a da angajatorul in judecata. Altfel nu aveti obiectul procesului.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
dau in judecata institutia pentru un motiv oarecare......si intrucat sunt in conflict de munca nu ma mai poate da afaraB-). Deja incep sa fac scenarii........:stunned: ce face frica de concediere pe motive ce nu tin de persoana angajatului din om..#-o
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
ContSters48919, utilizator

Alte discuții în legătură

Desființare post angajatprivat angajatprivat As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care se desființează un post?Pe ce criterii se alege persoana care va fi concediata tinand cont ca in firma exista ... (vezi toată discuția)
Protectia persoanelor unic intretinatoare de familie impotriva concedierii gabriela68ful gabriela68ful Sunt divortata si am in intretinere un copil minor.La firma unde lucrez se anunta desfiintarea unor posturi de lucru si concedieri individuale sau ... (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)