avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii OUG NR. 32/2016 - Impozit pe salar cercetare/dezvoltare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

OUG NR. 32/2016 - Impozit pe salar cercetare/dezvoltare

Buna ziua,

As vrea sa aduc in discutie recenta ordonanta cu scutirea de la impozit a salariilor celor care efectueaza activităţi de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau dezvoltare experimentală, dupa cum este definit in ordonanta(similar cu sectorul IT).
Eu lucrez la o multinationala in sectorul automotive, ca inginer proiectant mecanic, departamentul de design. Din ce am citit ar trebui sa recenta ordonanta sa se aplice si in domeniul in care activez.
Am dreptate?
Se poate sa ne lamuriti la cine se aplica mai exact noua prevedere?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
achylle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 17 August 2016
Urmeaza ca pana in luna august sa fie aprobat un ordin prin care vor fi stabilite conditiile in care se aplica noul tip de scutire la plata impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor.

Deabia atunci o sa puteti afla daca veti putea beneficia de scutire.
S-au publicat conditiile de aplicare cumva?
Stie cineva?
S-a adoptat Ordinul nr. 1056/4435/2016 pentru aprobarea Normelor privind deducerile pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare la calculul rezultatului fiscal
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit activitate cercetare dezvoltare b06dAn b06dAn Buna ziua, Sunt asociat unic al unui SRL-D care are activitatea principala codul CAEN 7112 (Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pentru programatori. DragosIc DragosIc Buna ziua, Am o intrebare daca se poate sa ma ajutati cu un sfat sau raspuns. Lucrez intr-o multinationala ce dezvolta software bancar. Intr-adevar, nu ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit programatori lucianse lucianse Buna ziua. Lucrez la o multinationala producatoare de software, in departamentul IT pe pozitia de inginer sistem. Am citit OMFP nr. 835/2015 si atat ... (vezi toată discuția)