avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebari firme offshore 2016
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebari firme offshore 2016

Ma gandesc sa-mi deschid o firma offshore. Ma ocup cu web design pe net. Vreau sa fac totul legal print-o firma offshore.

1) Daca firmele offshore sunt legale, atunci de ce opteaza fiecare la un director nominal?

2) Exista o lege in Romania care zice ca impozitul se plateste in Romania daca stai mai mult de 183 zile in tara. Asta ar insemna ca degeaba am eu o firma offshore, totusi va trebui sa platesc impozit pe firma (nu doar dividende) aici?

3) Daca vreau sa scot dividende din firma offshore ce impozite platesc in Romania? Doar impozit pe dividende de 5,5% sau impozit de 16%?

4) Daca imi deschid o firma offshore, si nu scot bani/dividende niciodata, atunci conform legii ce trebuie sa fac? Trebuie sa declar undeva ca am o astfel de firma?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liviu Marius , utilizator 10:02, 20 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
epe33 a scris:

Buna ziua!


Urmeaza sa incasez dividente de la o firma dinafara UE, sunt rezident in Romania, care este procedura la anaf de declarare a dividentelor?


Daca firma offshore are obligativitatea tinerii unei contabilitati, e simplu, dar daca firma offshore nu are obligativitatea de a tine o contabilitate cum se procedeaza aici!? Cum se declara sumele primite ca dividente dintr-o firma offshore?



Buna ziua, ati putea sa ne raspundeti si la intrebarile puse de dumneavoastra?
Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creeare firma offshore in cipru bm2 bm2 Buna ziua, Am o intrebare pt dvs. cata anonimitate ofera firmele din Cipru. De asemenea. Daca te ocupi de activitatea de stocks, options si FOREX trading. ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme offshore dascamyr dascamyr Buna ziua, Este recomandata infiintarea unei firme offshore pentru activitati de import din zona extracomunitara? Unde ar trebui infiintata, se mai platesc ... (vezi toată discuția)