avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare concediu crestere copil si indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare concediu crestere copil si indemnizatie

Buna ziua, pe fosta lege am optat pt 1 an concediu crestere copil, perioada care s-a terminat in martie 2016. Indemnizatia pe care am primit-o a fost de 3.400 lei (plafonata). Dupa terminarea primului an de concediu nu mi-am reluat activitatea, ramanand acasa cu copilul. Veniturile impozabile pe baza carora s-a calculat indemnizatia le-am obtinut ca PFA, iar acum practic ma aflu in concediu fara plata pentru crestere copil, activitatea PFA-ului fiind suspendata si in anul 2017 inclusiv.

Doresc reluarea concediului de crestere copil si plata indemnizatiei. Cum se va calcula indemnizatia? 85% din veniturile (nete) impozabile obtinute in 12luni/24 luni anterior nasterii copilului, suma neplafonata (in cazul meu suma ar fi peste 3.400 lei)? sau se va pastra plafonul de 3.400 lei?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dyadyana , utilizator 16:32, 7 Iulie 2016
Multumesc inca o data pentru informatii si opinii. In ziua cand am vazut interviul am avut impresia ca sunt nebuna si ca ceea ce eu citisem si ma informasem era eronat. Doar ca se pare ca cea care este intr-o lume paralela este dna Corches.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic - recalculare indemnizatie conform noii legi Cristina00001 Cristina00001 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am un copil in varsta de 1 an si jumatate. Pana la 11 luni am fost in CIC si apoi am intrat in plata stimulentului de ... (vezi toată discuția)
Marire indemnizatie ccc incepand cu 1 iulie vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Sotia este in CCC de 1 an si la dosar a depus doar venitul de salariat. Avand in vedere ca indemnizatiile vor fi recalculate incepand cu 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 reluare concediu ingrijire copil Kozma_Zsolt Kozma_Zsolt Buna ziua, ma numesc Zsolt si doresc sa ma ajutati cu un raspuns privind reluarea concediului crestere copil ( CCC ) conform legii 66/2016. Situatia mea ... (vezi toată discuția)