avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire RCA in caz de dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire RCA in caz de dauna totala

Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. Cum pot recupera o suma mai mare de bani avand in vedere ca cu acesti bani nu pot cumpara un autovehicul asemanator?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:42, 20 Iulie 2011
am si eu o intrebare si...nu imi cam dau seama pe unde sa postez:P...deci...am fost implicat intr-un accident rutier, in urma caruia masina cealalta a suferit dauna totala (din expertiza firmei de asigurari)...masina lovita era achizitionata in leasing...firma de leasing fiind despagubita cu 23000RON...valoarea masini la momentul acesta(valoarea ramasa din ratele de leasing) ajunge la 26500...pot fii actionat in instanta de proprietar pentru diferenta de 3500??...mi se spune ca pot fii actionat in instanta pe contractul de leasing (in sensul ca proprietarul a suferit o paguba pe partea de leasing)...este adevarat?...stima
Despagubirea RCA nu tine seama de modul/pretul de procurare ci de valoarean de catalog.Firma de leasing a fost despagubita (ca proprietar) integral si in mod normal, ar trebui sa inlocuiasca autovehiculul utilizatorului, urmand a primi restul de rate conform contractului (ratele achitate pana la despagubire constituindu-se ca avans)
am si eu o situatie daca ma puteti ajuta pentru a nu fi pacalit de cei de la rca.
am un ford focus 2008 cea fost avariat, din ce miau spus cei de la service ar fi de dauna totala la prima vedere. m-am interesat despre cum se calculeaza suma de despagubire dar eu am calculat dupa un nr de km de 38000km cat stiu ca avea masina, ce este pe parte electrica este distrusa masina si nu mai afiseaza km, posibil sa aibe o memorie undeva si sa se poata verifica dar ideea e ca nu mai apar in bord nr de km, masina este in garantie ar fi trebuit sa ii fac in august revizia anuala in mod normal as putea sa fac cumva sa se ia in considerare nr de km sau ce posibilitate as avea sa evit sa imi fie catalogata masina la categoria intretinere satisfacatoare, conteaza ca are garantie(garantia comform certificatului este valabila pentru o intretinere cel putin buna, asa este specificat, dupa normele impuse de cei de la ford), cam la ce coeficient de uzura sa ma astept daca masina are 3 ani vechime, momentan inca se mai fabrica si se vinde cu pretul de pe siteul lor 16000e, si inca o intrebare daca nu vreau sa pastrez epava imi da 100% din val evaluata sau trebuie sa o iau neaparat si imi da doar 75% din val evaluata? va multumesc de ajutor (maine este constatarea de dauna deoarece masina era nedeplasabila)
Daca sunteti nemultumit de valoarea despagubirii ce vi se ofera puteti face o reclamatie la CSA dar mai intai consultati un expert evaluator sau lichidator daune care sa va spuna la cat s-ar ridica valoarea reala a masinii la data daunei si poate CSA va mai adauga putin . Peste aceasta valoare nici in instanta nu puteti obtine mai mult. La 11 ani vechime cat are masina dv consider ca vi s-a oferit o valoare apropiata de cea reala.
2.Pt utilizatorul lord_costin: asiguratorii nu mai fac depozite de masini lovite ei va vor da suma reala la data evenimentului din care vor scadea 25% valoare epavei pe care o puteti valorifica dv cum doriti. Incadrarea masinii la starea de intretinere satisfacatoare, medie sau buna nu se face dupa starea ei de acum ci dupa vechimea ei in primul rand si fiind in garantie masina se incadreaza la starea cel putin medie.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
va multumesc frumos pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare autoturism Ion53 Ion53 Buna ziua. Sunt pe cale sa intru intr-un proces cu o firma de asigurari.Autoturismul meu, a fost avariat din vina altei persoane,astfel eu am apelat la ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rca!! kala kala buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)