avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retineri din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retineri din salariu

Buna dimineata.

Am incetat cm cu acordul partilor. Pe nota de lichidare scrie clar, la data prezentei salariatul nu inregistreaza debite sau alte obligatii de plata fata de societate.

Trebuie sa mi se plateasca ultimul salariu, aferent iunie.
Acum insa, au inceput sa gaseasca motive de scazut din bani: am primit un bonus pe mai, acum zic ca trebuie retras ca nu stiu ce date d vanzari nu au fost corecte.., ca am facut km in interes personal cu masina de servici.

Intreb simplu: au dreptul sa faca asta? Daca nu (am citit legislatie), cum ii pot impiedica?
Multumesc
Multumesc frumos pt raspuns!
Desi am constatat ca in mare parte v-ati lamurit, as dori sa explic putin si raspunsul meu anterior.

"Acum insa, au inceput sa gaseasca motive de scazut din bani: am primit un bonus pe mai, acum zic ca trebuie retras ca nu stiu ce date d vanzari nu au fost corecte"

Avand in vedere precizarea dvs de mai sus, ma refeream la faptul ca neacordarea unui bonus nu poate fi considerata a fi o retinere (de aici intentia mea de a face deosebire intre cele doua notiuni - retinere si neacordare): practic v-au acordat un bonus, dar au constat mai tarziu ca vi l-au acordat in conditii incorecte, si au remediat situatia. Acest lucru este posibil, si nu este ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat de catre angajator sa semnez o hartie fara acordul meu cristicdr cristicdr Buna seara, Prietena mea lucreaza ca receptioner la un lant hotelier cunoscut. De cand au inceput verificarile ANAF, sefii sunt foarte speriati si ii ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)