avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator-profesie liberala
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator-profesie liberala

Buna ziua. M -ar interesa sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez pentru a deveni traducator autorizat dupa ce imi obitin autorzatia de la MJ. Este necesar sa fuunctionez ca PFA?Sau sub ce forma pot lucra?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cody69 , utilizator 23:07, 11 Iulie 2016
Puteti functiona si ca PFA dar si ca traducator salariat in cadrul unei societati de traduceri.
Multumesc @Joha :)
Legea traducatorilor autorizati recomanda Profesia liberala ca forma de prestare a activitatii de traduceri autorizate in timp ce, pentru celelalte forme de incadrare nu este specificat nimic.
Daca alegeti sa functionati conform legii, veti functiona ca PFA din punct de vedere fiscal iar pentru inregistrare si obtinere cod fiscal trebuie sa mergeti la Administratia Financiara de care apartineti cu adresa sediului pe care il veti declara in formularul 070.
Detalii pentru inregistrare si multe sugestii referitoare la desfasurarea activitatii dvs. puteti gasi in topicul de traduceri dar daca nu gasiti raspunsuri la anumite intrebari, reveniti oricand aici si incercam sa va ajutam.
www.avocatnet.ro/content/for...
Spor la tradus!
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspuns, pt amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat Miriam1980 Miriam1980 Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt ... (vezi toată discuția)
Autorizare traducator bogdan_horea2002 bogdan_horea2002 Buna ziua , As dori sa ma autorizez ca traducator. Intrebarea mea este daca trebuie sa infiintez si un SRL sau un PFA. Stiu ca pana nu de mult era ... (vezi toată discuția)