avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... disputa asupra unei marci
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

disputa asupra unei marci

buna ziua,as dori un sfat in legatura cu o marca.am inregistrat o marca deja existenta pe piata dar care nu era inregistrata nici in romania ,nici in tara de origine ,nici la madrid.ce sanse de reusita credeti ca as avea intr-o disputa cu dansii avand in vedere ca am urmat toti pasii legali si nu am fost in nici o relatie comerciala sau de alta natura cu cei care comercializau produsul?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:45, 19 August 2009
Daca se poate demonstra ca acea marca era destul de cunoscuta pe piata si daca dvs nu ati folosit-o, aveti sanse destul de mici intr-o asemenea disputa. Depinde foarte mult de cei care ii vor reprezenta in instanta pe cei care folosesc marca.
Probabil ca va formula actiune in anularea marcii dvs sau opozitie la inregistrare. Totusi, daca marca nu este inregistrata nicaieri aveti suficiente sanse pentru a va pastra marca.
Cu toate acestea, nu veti putea obliga persoanele care foloseau marca anterior inregistrarii sale de catre dvs sa inceteze a o mai folosi.
Probabil ca in situatia dvs. o tranzactie este cea mai indicata.
va multumesc pentru amabilitatea raspunsului dvs. si va rog sa binevoiti a-mi raspunde la inca o intrebare: marca in speta este destul de cunoscuta ,dar nefiind inregistrata si eu avand intentii ferme de a produce acel produs ce parere aveti,am vreo sansa sa le interzic vanzarea ?daca arfi vorba de o vanzare de ce suma credeti ca arfi vorba avind in vedere ca la ora actuala rulajul este de aprox. 400 tone lunar. de asemenea as dori sa stiu daca ma puteti consilia pe aceasta tema si care ar fi pretentiile dvs. financiare?
Buna ziua,
Puteti urmari si discutia din 24.07.2009 - Interdictie comercializare produs.
Cred ca pâna acestia sa deschida o actiune in anulare a dreptului de PI , iar daca dvs. aveti intentii ferme de a produce acel produs si daca sunteti intr-adevar atat de bun incat sa creati produsul, puteti sa investiti bani si apoi sa le interziceti sa o foloseseasca, sau sa-i lasati sa o foloseasca in schimbul unei sume de bani.
Totusi va trebuie un avoocat foarte bun, cu specializare în domeniu.
Mult succes!






Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
ContSters74561, utilizator
Buna ziua,
Din cele declarate de dvs. nu reiese bine situatia de fapt astfel incat incerc sa creionez o opinie.
Daca marca cu pricina este notorie pentru respectivul produs pe care vreti sa-l comercializati sub marca dvs. inregistrata la OSIM, atunci o actiune in anulare depusa de titularul marcii notorii impotriva marcii dvs. ar putea avea sanse de castig. Legea 84/1998 in art. 3 c stabileste regimul juridic al acesteia si anume marca notorie este marca larg cunoscută în România la data depunerii unei cereri de înregistrare a mărcii sau la data priorităţii revendicate în cerere; pentru a determina dacă o marcă este larg cunoscută se va avea în vedere notorietatea acestei mărci, în cadrul segmentului de public vizat pentru produsele sau serviciile cărora marca respectivă se aplică, fără a fi necesară înregistrarea sau utilizarea mărcii în România
Deci protectia ei este recunoscuta in Romania fara a mai avea nevoie de inregistrare.

Totodata este posibil ca respectiva marca sa-si fi obtinut protectia pe cale comunitara. In acest caz discutia va depinde de anterioritatea marcii dvs.

Anularea pe rea credinta (48c din legea 84) comporta o discutie ampla avand in vedere teoria abuzului de drept si frauda. Deci problema dvs. este foarte complexa

Pentru a putea emite un raspuns cat de cat acoperitoar pentru situatia de fapt , trebuie sa dati mai multe informatii:
-daca marca cu pricina are protectie pe comunitar si cine este titularul acesteia;
-care este data de depozit a marcii dvs.(cred ca deja dvs. ati obtinut protectia- adica este deja inregistrata);
-pentru ce clase de produse sau servicii ati depus marca;
-daca dvs ati depus marca pe firma, ce domeniu de activitate are firma dvs;

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie comercializare produs cosmin_1010@yahoo.com cosmin_1010@yahoo.com Buna ziua! Va supun atentiei un subiect interesan legat de inregistrarea marcilor si interzicerea comercializarii unui produs. De aproximativ 2-3 ani se ... (vezi toată discuția)
Mãrci notorii Gheorghe Bucsa Gheorghe Bucsa Care sunt criteriile care determina o marca sa fie considerata notorie, conform legislatiei romane sau europene ? (vezi toată discuția)
Mãrci verbale identice în aceeaºi clasã pentru produse diferite anasm12 anasm12 Buna ziua As dori sa stiu daca pot coexista doua marci verbale identice pentru aceeasi clasa, dar pentru produse diferite.Legea permite acest ... (vezi toată discuția)