avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariile executorului judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariile executorului judecatoresc

Buna ziua,
Am citit in lege ca onorariu unui executor este de maxim 10% pt sume ce nu depasesc 50mii; intrebarea mea este daca acest 10% se aplica asupra sumei totale ce trebuie recuperata ( eu ca debitor fiind obligat la plata acestui onorariu), ori, se calculeaza 10% din suma recuperata ? ... am de recuperat 42ooo lei si recuperez doar 20000 lei ... la ce suma mi se calculeaza cei 10% ? In cazul in care se recupereaza creanta in transee executorul isi retine integral comisionul din prima transa ? Ce fac eu daca prima transa este si ultima care s-a putut recupera ? Raman cu un comision platit integral si cu raspunsul ca mai mult nu e de unde ... ???

Asta am inteles eu dintr-o discutie purtata cu un executor pe mana caruia vroiam sa ii las cazul meu.
Va rog sa ma ajutati sa primesc un raspuns clar la aceste intrebari.
Multumes !
Cel mai recent răspuns: anamariamed , utilizator 22:53, 18 August 2009
Da, este asa cum v-a spus executorul. El isi retine onorariul din prima transa recuperata, iar daca apoi nu se mai recupereaza nimic atunci dvs nu mai recuperati nimic. Exista o prevedere care spune ca se achita mai intai cheltuielile de executare, iar onorariul sau este cheltuiala de executare.
Toate contractele tip folosite de executori au o clauza in acest sens, cum ca mai intai isi retin ei onorariul pentru intreaga executare (nu proportional cu suma recuperata).
Eu am avut o situatie similara la Brasov si prima transa a reprezentat numai onorariul executorului, iar ulterior nu s-a mai recueprat nimic, asa ca clientul a pierdut banii dati in avans executorului,c are a incasat si avansul si tot onorariul iar noi nu am recuperat nimic.
E clar.
Un executor se poate zbate pana capata cei 10% si apoi ???
Mai ales ca creditorul are 1001 portite sa-si ascunda bunurile.
Ramai cu banii cheltuiti pe un proces urat de tot ... ramai cu avansul dat executorului si mori cu dreptatea in brate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita redinciucconstantin redinciucconstantin cum se calculeaza comisionul sau taxa pe care o percepe un executor (vezi toată discuția)
Comision executor judecatoresc ? AndreiPerianu AndreiPerianu Buna ziua, As avea o intrebare, sunt persoana fizica autorizata, si in vara anului trecut am semnat un contract de prestari servicii cu o alta societate ... (vezi toată discuția)
Onorariu executor judec[toresc adinaszazi adinaszazi Mă numesc ADINA Dispun de osentinţă judecatorească definitivă şi irevocabilă ,prin care instanţa obligă instituţia la care lucrez, să: - ... (vezi toată discuția)