avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mutare usa apartament pe holul blocului fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mutare usa apartament pe holul blocului fara acordul vecinului direct afectat de vecinatate

Buna ziua. Am mai postat aceasta problema acum cateva luni dar revin acum cu ceva mai multe informatii. Pe scurt vecinii mei si-au mutat usa de la aprtament pe holul blocului fara acordul meu, dar cu autorizatie de la primarie iar eu nu mai imi pot folosi sufrageria din cauza zgomotului pentru ca acuma am soneria, interfonul si trantitul usii la capul patului. Am facut urmatoarele sesizari:
- la primarie direct, au trimis-o mai departe la Politia Locala, iar acestia au zis ca sa ma adresez Primariei
- la Inspectoratul de Stat in Constructii, acestia insa au trimis-o tot la Politia Locala iar acestia m-au trimis din nou la Primarie
- am 2 sesizari la Urbanism din aprilie prin care le-am cerut explicatii despre acordarea acelei autorizatii de conastructie dar nu am primit nici un raspuns pana acuma si mi s-a zis ca nu au avut timp din cauza alegerilor
- am fost in audienta la Asociatii de Proprietari din xadrul Primariei dar au zis ca ei nu au ce sa faca pentru ca suntem asociatie de locatari
-am fost in audienta la primar unde (spre surprinderea mea) au tabarat toti pe mine cum ca nu sunt direct afectat de vecinatate si ca pentru ei e de ajuns majoritatea simpla de pe scara (are cam 90% semnaturi pozitive de pe scara obtinute fara sedinta, fara acordul comitetului executiv).
Cei de la primarie nu vor nici sa aplice legea 2. 230/2007 Art. 39 deoarece suntem asociatie de locatari nu de proprietari. Tot ce fac e sa imi trimita Politia Locala iar ei imi zic ca nu tine de ei si ca e ok pentru ca au autorizatie de constructie si daca nu imi convine sa ii dau in judecata. Nu exista nici un contract de inchiriere al acelui spatiu sau de cumparare asa ca nu stiu cum de i l-au dat pur si simplu mai ales ca nu e al lor.
Aveti idee unde pot sa mai fac sesizari? Daca nu am primit raspuns in 30-45 de zile unde pot sa reclam acest lucru? Totodata aveti idee de posibile legi pe asociatii de locatari cei de la primarie mi-au zis ceav de legea 140 sau 41 dar nu am gasit nimic.
Va multumesc.

PS: Am atasat si cateva poze pentru a exemplifica mai clar. In prima poza este schita din constructie a blocului. Cu verde este apartamentul meu iar cu rosu apartamentul vecin. Si-au luat un spatiu frumusel de 3 x 1.25 m. Asa arata usa la pozitia initiala si asa arata acuma . [ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
gungrave, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:58, 11 Iulie 2016
Daca proprietarul a primit autorizatie de constructie atunci pentru folosinta acelui spatiu ar trebui sa plateasca impozit.
Puteti solicita primariei sa va comunice temeiul legal al aprobarii autorizatiei de constructie, actele depuse si daca pentru spatiul respectiv se plateste sau nu impozit si daca nu se plateste motivul neplatii.
Puteti ataca deciziile primariei si ale politiei locale in conformitate cu prevederile legii contenciosului administrativ inclusiv in ceea ce priveste lipsa unui raspuns in termenul legal de 30 de zile.
Sesizari ati mai putea face la consiliul judetean in subordinea caruia se afla primaria (politia locala se afla in subordinea primariei), ISC-ul nu prea are ce sa faca daca a obtinut autorizatia de constructie.
Ati putea sesiza si ANAF pentru neplata impozitului pe spatiul respectiv.
O alta varianta ar fi sa discutati cu vecinul respectiv si sa ii explicati ca sunteti deranjat de folosirea holului si sa il rugati sa puna placi de polistiren de 10 cm pe peretele comun pentru a atenua zgomotul.
Altfel tot prin instanta puteti cere anularea autorizatiei de constructie si readucerea spatiului la stadiul initial.
Reluati discutia acolo unde ati inceput-o si-ati primit multe raspunsuri si sugestii.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare usa apartament fara acordul vecinilor direct afectati de vecinatate gungrave gungrave Buna ziua. Apartamentul de langa mine a fost cumparat acum cateva luni de noi proprietari care s-au gandit sa isi mute usa de la intrare luand astfel din holul ... (vezi toată discuția)
Folosirea de catre o persoana a spatiului comun din bloc Alexiyaa Alexiyaa Buna ziua, Am urmatoarea problema , vecinul meu si a marit apartamentul mutand usa de la intrarea in apartament si ocupand abuziv o parte din holul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! de curand am achizitionat un apartament care avea ... PANCONE35 PANCONE35 Buna seara! De curand am achizitionat un apartament care avea cuprins si un mic hol inchis cu usa de termopan din spatiul comun. Vecinul de langa usa ... (vezi toată discuția)