avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea pensiilor

Buna ,am si eu o intrebare: In cat timp de la promulgare, intra in vigoare o lege? mai exact legea pensiilor 263/2010 ,modificarea art. 56 si 57? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:58, 12 Iulie 2016
Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.

La 1 ianuarie 2011 a intrat in vigoare Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Multumesc ,dar daca azi a fost promulgata de catre Domnul Presedinte al Romaniei ,cand intra in Monitorul Oficial? am inteles ca de la intrarea in Monitor dureaza 3 zile sau cat se specifica, dar pe mine ma intereseaza in cat timp de la promulgare ,intra in Monitorul Oficial? Multumesc
Art.11 din Legea 24/2000
(1) În vederea intrării lor în vigoare, legile şi celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotărârile şi ordonanţele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autorităţilor administrative autonome, precum şi ordinele, instrucţiunile şi alte acte normative emise de conducătorii organelor administraţiei publice centrale de specialitate se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
....
(3) Legile se publică imediat după promulgare, însoţite de actul prin care au fost promulgate. Celelalte acte cu caracter normativ, adoptate de Parlament, se publică sub semnătura preşedinţilor celor două Camere.
.....
Va multumesc foarte mult !!!!! daca nu deranjez as mai avea o singura intrebare la dvs. ,cu privire la pensie.Tatal meu se poate pensiona odata cu modificarea stagiului complet de cotizare( de la 30 de ani la 20 de ani), daca are un stagiu total de cotizare de 32 de ani in conditii speciale? acest stagiu include si anumite sporuri acordate in functie de conditiile de munca.mai exact are 63 de ani si are lucrat 14 ani si 2 luni in subteran,iar odata cu acordarea procentului de 100 la suta are 28 ani si 4 luni plus somaj si cativa ani lucrati in conditii normale. deci in total are 32 de ani stagiu total de cotizare. Are dreptul la pensie?
Precizati din ce se compune stagiul total de cotizare de 32 de ani.
Mai precis cati ani de conditii speciale are.

Alte discuții în legătură

Handicap preexistent calitatii de asigurat nyflorin nyflorin Buna ziua, Ma numesc N.F., sunt din Slatina. Sunt persoana cu handicap gradul accentuat. Handicapul il am din nastere. Am certificat de handicap preexistent ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - grupe munca Elenastef49 Elenastef49 De ce nu se recalculează pensiile pentru grupa de munca indiferent de domeniu in care a lucrat? Am lucrat 14 ani grupa 1 si 9 ani grupa 2 in chimie pe ... (vezi toată discuția)
Calculare varsta pensionare ConstantinBivol ConstantinBivol Buna ziua, Am stagiu complet de cotizare 35 ani, 13 ani si 4 luni grupa 1, 18 ani si 9 luni grupa II. Dupa reintroducerea grupei I, vreau sa stiu la ce ... (vezi toată discuția)