cum pot studia arhiva unei fabrici care nu mai exista pentru a afla date despre tatal meu care lucra acolo? am 34 ani in prezent, deci este vorba despre o arhiva veche de 34 ani a unei fabrici din Bucuresti unde mama mea facea practica la scoala profesionala si tatal era angajatul fabricii. Care sunt pasii pe care ii pot urma? Mentionez ca nu-i port numele lui, ci al mamei. Am date partiale despre numele tatalui si adresa.
Curiozitatea este o caracteristica umana.
Este deranj dar dacă vrea poate...
Oricum e foarte frumos și ca vrea sa ii spună ca îl iartă.
Se merita tot deranjul pentru acest lucru deoarece poate omul chiar are mustrări de conștiința.
Probabil ca e destul de bătrân și nu se știe cat va mai trai.
De ce sa se întrebe userul ceva la care mai târziu nu va mai găsi răspuns...?
Demersul nu e unul nobil, ci e unul normal si e semn de maturitate. Bagatul capului in nisip ("nu vreau sa stiu cine mi-e tata") nu ajuta la nici un fel de progres.
Ar trebui sa ne intereseze cine suntem . Cine ne sunt parintii, stramosii, mediul social din care provin - toate astea sunt parte din cine suntem si din ce putem deveni.
Pe de alta parte: iertarea pe care o oferim nu e pentru cel caruia o oferim, ci ajuta la vindecarea celui care o ofera.
Iarasi, e nevoie de ceva maturitate sa intelegi ca tu nu esti intreg/sanatos pentru ca nu ti-ai iertat inca parintii.
Demersul este nobil întrucât ii da iertarea.
Este unul dintre motivele principale.
Nu cred ca are nevoie copilul sa simtă ca își iartă tatal ci vrea doar sa ii dea iertarea ca sa își ușureze tatal.
E posibil ca tatal chiar sa aibă nevoie și de aceea scopul e nobil.
Tatăl e aiurea sa îl caute și cred ca i-ar fi și jena.
E logic sa ii fie jena...
cel mai bine e sa l asteptam pe user sa ne povesteasca marea intalnire....decat sa ne dam cu presupusul si sa proiectam propriile noastre sentimente si reactii.
Psihologia are la baza Știința.
E adevărat ca este insa o Știința dintre cele mai dificile și necesita studiu aprofundat...
Insa e dificila...aceasta Știința și nu toți o pot percepe în adâncurile sale...
Gestul este insa și creștinesc.
De aceea este un gest frumos.
Nu are la baza răzbunarea aceasta căutare ci iertarea...
Încercați sa vorbiți cu alți colegi de serviciu ai tatalui sa aflați dacă știu ceva.
Dacă avea casa proprietate e ușor de găsit.
Și dacă a vândut-o e ușor de urmat firul dar va ia timp...