avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Corespondenta de la judecatorie se poate redirectiona ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Corespondenta de la judecatorie se poate redirectiona la cerere?

Pentru doua luni am plecat din locuinta si localitatea de domiciliu.
Intre timp vad pe portalul instantelor ca au aparut actiuni contra mea si va rog sa imi spuneti daca pot face o cerere de redirectionare a corespondentei venite de la judecatorie catre o alta adresa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:32, 18 Iulie 2016
Art. 172 din Noul Cod procedură Civilă - Schimbarea locului citării

Dacă în cursul procesului una dintre părţi şi-a schimbat locul unde a fost citată, ea este obligată să încunoştinţeze instanţa, indicând locul unde va fi citată la termenele următoare, precum şi partea adversă prin scrisoare recomandată, a cărei recipisă de predare se va depune la dosar odată cu cererea prin care se înştiinţează instanţa despre schimbarea locului citării. În cazul în care partea nu face această încunoştinţare, procedura de citare pentru aceeaşi instanţă este valabil îndeplinită la vechiul loc de citare.

Poate vă ajută următorul model:

Instanţa__
Secţia_
Dosar nr._
Termen la data de_

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul_în calitate de_(reclamant, sau, după caz, pârât, intervenient etc.) în cauza având ca obiect_ vă solicit să luaţi act că

Mi-am schimbat domiciliul

la adresa următoare_şi vă solicit ca în continuare actele de procedură să-mi fie comunicate la noua adresă.
Învederez instanţei că am înştiinţat partea adversă prin scrisoare recomandată, iar recipisa este anexată prezentei cereri.

Data _ Semnătura,

Domnului Preşedinte al Judecătoriei/Tribunalului/Curţii de Apel/Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie_
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
In principiu doar dupa ce primiti actiunea puteti face o alta alegere de domiciliu pt corespondenta.

Daca sunteti citat la dresa din cartea de identitate, citarea este corecta, partea adversa neavand de unde cunoaste unde va aflati dvs efectiv.
Art.172 NCPC Schimbarea locului citarii""Daca in cursul procesului una dintre parti si-a schimbat locul unde a fost citata ,ea este obligata sa incunostinteze instanta,indicand locul unde va fi citata la termenle urmatoare,precum si partea adversa prin scrisoare recomandata ,a carei recipisa de predare se va depune la dosar odata cu cererea prin care se incunostinteaza instanta despre schimbarea locului citarii.In cazul in care partea nu face aceasta incunostintare, procedura de citare pentru aceeasi instanta este valabil indeplinita la vechiul loc de citare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare la adresa gresita - care sunt consecintele? ContSters359348 ContSters359348 Daca instanta trimite o comunicare la o adresa la care nu mai locuiesc , care sunt consecintele ? De exemplu un apel declarat impotriva unei sentinte civile . (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social - instanta tincaflaviusms tincaflaviusms Buna ziua ! Am dat in judecata fostul angajator . In cererea depusa la Tribunal am specificat sediul social si punctul de lucru care apar pe fostul contract de ... (vezi toată discuția)
Reclamatul a schimbat adresa ContSters225946 ContSters225946 Buna ziua. Multumesc persoanelor care m-au ajutat si pana in acest punct cu informatii in cazul despre care voi intreba si astazi. Impreuna cu niste colegi, ... (vezi toată discuția)