avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificare: \"Solutie pe scurt\" de pe portalul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificare: "Solutie pe scurt" de pe portalul instantelor de judecata

O zi buna sa aveti,
I-as multumi frumos persoanei care m-ar putea lamuri in urmatoarea chestiune:
Mama are un proces cu ANRP-ul pentru obtinerea unei despagubiri in calitate de mostenitor si e reprezentata de fratele ei care are si el tot calitate de mostenitor si un avocat care tine legatura doar cu fratele nu si cu mama. Am urmarit derularea in timp a procesului, pe portalul [ link extern ] :
Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea Deciziei de invalidare nr. … din …..2014 emise de Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor. Dispune obligarea pârâtei Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor să emită o nouă decizie, prin care să valideze Decizia nr…./…2010 emisă de S.C ………S.A şi să acorde măsuri compensatorii sub formă de puncte reclamantului -fratele mamei- şi intervenientei forţate –mama- pentru bunurile mobile-utilaje şi instalaţii, în sensul dispoziţiilor art.6 alin.2 din Legea nr.10/2001, identificate prin raportul de expertiză întocmit de expertul I.B. în dosarul nr……/…./2005. Obligă pârâta la plata sumei de 2.150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, …..05 /2016.
Document: Hotarâre ……./2016 …../.05/2016

Fratele i-a comunicat ieri mamei, ca avocatul i-ar fi spus ca in continuare vor trebui sa astepte aparitia hotararii definitive, dupa care, in situatia in care parata SC. ……SA., nu va face apel in termen de 30 de zile de la comunicare (inca o comunicare ?? – care comunicare, ce fel de comunicare ??), hotararea poate fi considerata definitiva si irevocabila si poate fi depusa la dosarul de despagubiri la ANRP.

Eu inteleg urmatoarele:
Ca “solutia pe scurt” aparuta pe portal, este de fapt un rezumat al actului care apare la sfarsit pe portal, Document: Hotarare ……./2016, ……/.05/2016, “Document…” care este de fapt, in opinia mea, Hotararea Instantei, anexata in forma scrisa complet la dosarul cauzei. Eu asa inteleg, ca exact aceasta Hotarare care se afla deja scrisa si anexata la dosar, va deveni definitiva si irevocabila in situatia in care pana azi 13 iulie, parata SC. …… SA. , nu a facut apel; azi 13 iulie au trecut deja peste 30 de zile de la pronuntare si comunicare si parata nu a facut apel; eu inteleg prin formularea “Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare”, faptul ca respectiva “comunicare” la care se face referire, a fost facuta in sedinta publica din …..05/ 2016, in sala de judecata.
Ma poate ajuta cineva sa inteleg cum stau de fapt lucrurile !?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:56, 13 Iulie 2016
Din pacate nu aveti dreptate,dvs ati citit pe site-ul instantei solutia pe scurt,motivarea si redactarea hotarari judecatoresti poate dura si cateva luni ,dupa comunicarea respectivei hotarari la domiciliul partilor /sediul social curge termenul de 30 de zile in care se poate formula apel.Hotararea ce urmeaza sa o primiti va cuprinde in mod detaliat sustinerile partilor, probele administrate ,argumentele datorita carora instanta a pronuntat solutia .Succes!
Hotararea vi se va comunica motivata prin posta,de la comunicare curge termenul de apel de 30 zile libere, este adevarat ca,in NCPC este prevazut un termen de 30 zile ptr.redactarea hotararii dar, are caracter de recomandare, nu are sanctiune ptr.judecator daca depaseste acest termen.S-ar putea sa dureze si 2-3 luni pana la redactare avand in vedere vacanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanţă preşedinţială program de vizită Daniela_Str Daniela_Str Buna seara, Tocmai am fost citata deoarece fostul sot a deschis in data de 14.02.2017actiune de stabilire a programului de vizita pe calea ordonanţei ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare uti1 uti1 Buna ziua, In cat timp este comunicata catre parti hotararea luata intr-un proces civil? Trebuie facuta cerere pentru primirea hotararii? Va multumesc (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)