Am nevoie de un raspuns daca se poate intrucat nu pot da de avocatul meu de 2 zile.
In decembrie 2015 am condus sub influenta alcoolului.
Regret enorm fapta si sunt perfect constient de eventualele consecinte din acea noapte.
Sa fie totul scurt : am cooperat ... caz penal ...dosar trimis la parchet ...am acceptat un acord cu procurorii (asta la politie) ... in rest s-a ocupat sau nu avocatul.
Ieri am gasit in posta o informare de la parchet :
"In conformitate cu prevederile art. 260 si art. 261........ .am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a solutiei , in cauza ce formeaza obiectul dosarului penal ...... al Parchetului de pe langa Judecatoria X cu sediul in .... x.
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 4 zile de la afisarea prezentei , pentru inmanarea ordonantei ..............
Intrebarea mea este : ce ordonanta ar fi putut emite Parchetul daca eu nu am fost nici macar o data chemat acolo ?
In ultimul act de la politie scrie ca mi s-a pus in vedere posibilitatea de incheiere a unui acord , ca urmare a recunoasterii vinovatiei.
Practic eu mi-am recunoscut vinovatia, dar in fata politistului care ma ancheta.
La parchet nu am fost chemat, si nici avocatul nu cred ca s-a dus. ( a revenit cu un telefon seara trecuta ... dar mai multe informatii am adunat eu de aici sau de pe diverse site-uri decat dumnealui)
Este posibil ca procurorul sa doreasca incheierea unui acord de recunoastere sau daca aveti si mai mare noroc sa dispuna renuntarea la urmarire penala, desi este cam mare alcoolemia.
Aveti dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal iar dacă veti da declaraţii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva dvs, vi s-au comunicat in scris drepturile si obligatiile pe care le aveti in calitate de inculpat cand ati fost audiat, macar atata lucru ar trebui sa stiti.
dosar alcoolemie
dragos2292
Buna seara. As dori sa stiu daca am vreo sansa de a scapa mai usor ( fara dosar penal , sau macar cu suspendare)daca am avut 0.61 alcool pur in aerul expirat ... (vezi toată discuția)