avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de lovire si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de lovire si alte violente

Buna ziua , as dori si eu cateva sfaturi
Pe data de 06.07.2016 ma aflam intr-un cazino , la un momendat a venit la mine o persoana care mi-a cerut banii , eu refuzandul ma luat la pumni si picoare , dupa ce agresorul a fost scos afara de cate personal , am sunat la 112 , dupa vreo 15 minute a ajuns si politia la locul faptei , am fost la politie am facut plangere , si astazi 13.07.2016 m-am intalnit din intamplare cand am iesit de la munca cu agresor pe o ale petonala , m-a luat din nou la pumnii si picioare in vazul tuturor fara nicio retinere , motivul fiind ca am fost si am depus plangere , ce am putea sa ii fac legal ? (sa nu mai fiu agresat si ca politia sa-si faca treaba) precizez politia mi-a spus ca nu are ce sa ii faca inafara sa ii de-a o amenda .Un sfat va rog frumos !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:42, 13 Iulie 2016
Dosarul trebuie trimis la parchet pentru infractiunea de loviri. Faceti o plangere penala la parchet cu probe: certificat INML, martori, cereti apelul de la 112.
Bună ziua,

Trebuie să formulați o plângere penală, solicitând ca respectiva persoană să fie trasă la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. Oricum, vă recomand să mergeți la IML pentru un certificat medico-legal și să luați legătura cu cât mai multe dintre persoanele care pot fi martori în dosar (dacă se poate martori la ambele incidente).
Eventual puteți apela la un avocat, măcar să vă redacteze plângerea.
Amenda este întra-adevăr prevăzută, amenda penală, ca alternativă a pedepsei cu închisoarea, însă amenda se dispunde de către instanță, iar nu de către polițiști.
Dacă a cerut bani și v-a bătut pare sa fie vorba de tâlhărie.

Dacă politia nu se implica probabil ca individul are relații și dacă nu va veți angaja avocat ca sa se ocupe de cazul dvs. probabil ca va continua sa va agreseze pentru ca nu par sa existe motive care sa ii estompeze acțiunile ilicite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile spitalizare andrale andrale La cate zile de spitalizare se poate baga in penal? (vezi toată discuția)
Contestatie amenda nucusor nucusor buna seara...am si eu o intrebare..am fost agresat in fata blocului ziua in amiaza mare,am scos un certificat medico legal {5 zile} am depus si o plingere ... (vezi toată discuția)
Bataie cu 7 zile de ingrijiri medicale ContSters387989 ContSters387989 intr-un episod de gelozie excesiva, fostul iubit m-a luat pe par, m-a trantit in bat, pumnii in cap, palme tot se ce putea. am ajuns la urgente, am scos ... (vezi toată discuția)