Buna ziua,
In urma cu doua luni nu am accordat prioritate de trecere si am provocat un accident rutier soldat cu daune materiale(cele doua autoturisme implicate in accident) dar si fracturarea antebratului unuia dintre pasagerilor aflati in masina caruia nu i-am acordat prioritate. El a fost nevoit sa se opereze la mana.
Perimsul de conducere mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile si am primit drept de circulatie pe 15 zile.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa imi recapat permisul de conducere? Din cate m-am documentat pana in momentul de fata ar trebui sa sustin examenul 13 din 15 dar nu sunt sigur. Cei care v-ati mai aflat in aceasta nefericita situatie sau aveti cunostinta necesara de a raspunde la aceasta intrebare va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Mentionez ca in momentul producerii accidentului detineam carnetul de conducere de aproximativ 8 luni deci eram sofer incepator.
Unde/ cu cine trebuie sa vorbesc ca sa aflu in ce stare se afla dosarul sau daca acesta a fost clasat? Persoana accidentata a avut sub 10 zile de spitalizare.
Initial ati spus ca aveti permisul suspendat 90 de zile iar acum va intrebati despre stadiul dosarului penal!
Nu va cunoasteti situatia actuala?
In momentul de fata va prelungiti dovada cu drept de circulatie sau nu mai conduceti?
Pentru incadrarea faptei se iau in considerare zilele de ingrijire medicala si nu cele de spitalizare. Acestea pot ajunge sau depasi 90 de zile, nu ma pricep la fracturi.
Cand am fost la politie sa dau declaratie si celelalte formalitati politistul mi-a spus ca o sa imi suspende permisul pe o durata de 90 de zile. Din momentul expirarii celor 15 zile in care aveam drept de circulatie nu mai conduc fara a prelungi.
In cazul accidentelor cu victime se intocmeste dosar penal.
Mergeti la politistul respectiv si solicitati lamuriri cu privire la stadiul cercetarilor si situatia de fapt.
Daca v-ar fi fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile trebuia sa primiti o notificare din partea politiei cu privire la inceperea suspendarii si perioada de suspendare.
Dar in mod sigur a fost intocmit dosar penal iar dovada trebuia prelungita inainte de expirarea valabilitatii.
In cazul in care victima nu are mai mult de 90 de zile de ingrijire medicala dosarul se claseaza si se dau cele 90 de zile de suspendare.
Acum nu mai aveti ce sa prelungiti ptr ca dovada a expirat.
Solicitati audienta la comndant daca este cazul.