avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cine este Operator de Date cu Caracter Personal?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cine este Operator de Date cu Caracter Personal?

Ce fel de societati comerciale trebuie sa se inscrie la autoritatea de supraveghere a datelor cu character personal?
Cel mai recent răspuns: florro2002 , utilizator 08:38, 15 Iulie 2016
LEGE nr. 677 din 21 noiembrie 2001
(1)Prezenta lege se aplică prelucrărilor de date cu caracter personal, efectuate, în tot sau în parte, prin mijloace automate, precum şi prelucrării prin alte mijloace decât cele automate a datelor cu caracter personal care fac parte dintr-un sistem de evidenţă sau care sunt destinate să fie incluse într-un asemenea sistem.
Art. 3: Definiţii
În înţelesul prezentei legi, următorii termeni se definesc după cum urmează:
a)date cu caracter personal - orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
(la data 25-ian-2016 Art. 3, litera A. din capitolul I a se vedea referinte de aplicare din Decizia 37/2015 )
b)prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operaţiune sau set de operaţiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terţi prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ştergerea sau distrugerea;
........
mai multe pe [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale???!!!! MARY_55 MARY_55 Buna seara, Notele obtinute la facultate, nu sunt \"date personale\"? Ele pot fi postate pe internet??? (vezi toată discuția)
Transmitere revisal lenareg lenareg Pentru transmiterea REVISALULUI este necesara inregistrarea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor? (vezi toată discuția)
Legea 677/2001 - registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter p ersonal M. Gradinaru M. Gradinaru In conformitate cu prevederile Legii nr.230/2007, reprezentantii Asociatiilor de proprietari solicita proprietarilor copii ale actelor de proprietate, precum ... (vezi toată discuția)