avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme de tatic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme de tatic

După divorț și încredințarea copilului de comun acord mamei, tatăl nu mai poate face nimic legal pentru al proteja de fostul concubin al fostei soții? Numai mama copilului are dreptul? În sensul ca dacă acest tip, după ce s-au despărțit o amenință, o șantajează, o șicanează ș.a. iar fosta soție nu ia nici o măsură de teamă ( pentru că odată a luat și degeaba), eu ca tată nu pot face nimic legal împotriva acestui tip? Toate gândurile mele sunt la copil pentru al ferii să mai asiste la aceste dispute între cei doi. Exclus protecția socială cum mi-a recomandat o doamnă polițistă sau să îl iau de la mamă. Menționez ca acestui tip i s-a făcut ordin de protecție la cererea fostei soții, dar după cele 6 luni, acesta nu s-a potolit, ba chiar este mai înverșunat ca înainte! Ideea este, eu chiar nu pot face nimic ca tată, decât să stau cu mâinile în sân și doar să ascult ce îmi spune copilul care nu are nici 11 ani împliniți? Ca tată nu am niciun drept în această țară, chiar dacă suntem divorțați? Adică dacă am divorțat nu îmi mai pot proteja copilul, decât dacă o face ea, plângeri la poliție, iar ordin de protecție! Păi la făcut singură? Eu de ce nu pot face aceste lucruri mai ales ordin de protecție?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2016
iulian55, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulian55 , utilizator 10:41, 15 Iulie 2016
Copilul îl puteți proteja și dvs.
Depuneți plangere penala pentru copil dacă a făcut accidentul intenționat.
Puteți încerca pe tentativa de omor dacă accidentul a fost grav.Aveti dreptul de a angaja avocat care sa insiste la politie si sa se facă presiuni.Important este ca politia sa devina responsabila și sa știe ca va raspunde dacă sunt vătămate sau ucise persoane n timp ce au în lucru un dosar.
Când îl cheamă la audiere aveți dreptul de a avea avocat angajat ca sa îl hartuire pe individ.
Toată problema este dacă se va face cercetare pentru tentativa de omor.
Dacă se ajunge la asa ceva nu mai contează vointa mamei minorului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Accidentul nu a fost grav, doar bară spartă. Sperietura și teama a fost mare. Ideea este că poate face aceste lucruri fără ca cineva să ia vreo măsură, poliția doar amendează și pleacă, iar el poate să facă în continuare ce dorește fără să-l oprească nimeni. O amendă se plătește sau nu, știe și el acest lucru de asta nici nu se teme că poate să fie ceva mai mult decât o amendă contravențională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi parinte vitreg andapa andapa Am un copil din casatoria anterioara pt care am custodie legala comuna cu fostul sot, domiciliul copilului stabilit la mine. Copilul petrece timp cu amandoi ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Am o problema care nu inceteaza, din contra ia amploare... actuala concubina a fostului sot, ma hartuieste intr-una pe mine si pe copilul meu, ne ... (vezi toată discuția)