avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi parinte vitreg
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi parinte vitreg

Am un copil din casatoria anterioara pt care am custodie legala comuna cu fostul sot, domiciliul copilului stabilit la mine. Copilul petrece timp cu amandoi parintii, cam 30% la tata. Desi suntem divortati de 7 ani, tatal copilului este vehement in a-mi interzice ca actualul sot cu care sunt casatorita de 2 ani sa se afle in preajma copilului, din teama de atasament. Ceea ce e imposibil avand in vedere ca locuim in aceeasi casa si avem activitati in comun cu copilul. Mentionez ca actualul sot se poarta exemplar cu copilul, avem activitati de familie impreuna, copilului ii place sa petreaca timp cu el si cu mine. Cu toate acestea fostul sot a facut o obsesie si sustine ca "vrem sa tragem copilul inspre noi", desi niciodata nu am pretins schimbarea aranjamentului, actualul program este perfect pt mine pt ca pot echilibra si activitati profesionale sau deplasari pe care nu le pot face usor cu copilul. Ma ameninta ca vrea sa ma dea in judecata sa mi reduca timpul sau sa obtina custodie unica, deoarece aduc alt "tata" in viata copilului, sau imi transmite amenintari la adresa sotului sa nu se bage peste copilul lui, sau ii vorbeste f urat copilului despre sotul meu si il instiga la conflict cu el. Imi spune ca am fost vazuta in afara locuintei fara copil in timpul cand se afla copilul la mine si spune ca sunt proba in instanta ca am lasat copilul cu "ala". In 5 zile cat sta copilul la mine, evident ca mai ies la un
magazin, etc., e aberant. I-am explicat ca nu vreau conflict si ca il agita si pe copil fara sens cu atitudinea asta, si sa stea linistit ca nu ii ia nimeni copilul. Intrebarea e daca ma da in judecata pe motiv ca "abandonez o ora" copilul cu actual sot in care nu are incredere, ce se poate intampla si ce drepturi am? Am voie sa las copilul cu sotul daca plec 2 ore la piata? Stiu ca suna stupid dar au fost situatii in care sotul a fost amenintat ca a luat copilul de la cursuri cu acordul meu pt ca eu nu am putut pleca de la serviciu si am ajuns cu 30 min mai tarziu. Cum pot rezolva astfel incat sa am o viata de familie relaxata si normala cu actualul sot si copilul? Stiu ca sotul nu are autoritate parinteasca si nici drepturi legale asupra copilului, dar ce aspect din lege pot invoca fostului sot astfel incat sa inteleaga ca nimeni nu ii lezeaza drepturile si nu vrea sa ii ia copilul, dar ca e normal totusi ca si actualul sot sa participe la viata de familie?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
andapa, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 12:06, 17 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă faceţi griji degeaba. Din nefericire, fostul dvs.soţ nu s-a desprins emoţional de dvs.,de aceea vă şicanează.Nu are nici un motiv legal să vă acuze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați sa înregistrați toate aceste șicane și dacă va amenință faceți plângere la politie.
Luați un telefon și o cartela sa fie doar ale copilului și îndrumați tatăl sa sune la acel număr sa își contacteze copilul iar dumneavoastră blocați numărul lui.
Sau daca va suna în secunda în care nu e civilizat și începe cu scandal închideți telefonul și blocați numărul pentru câteva ore.
Când vine sa îl ia copilul poate cobori și singur.
Evitați contactul de orice fel cu el și nu ii mai permiteți sa va streseze. Face acest lucru tocmai pentru ca vede ca va supăra, ca încercați sa va justificați.
Cât despre a lua copilul sa locuiască la el, nici o șansă.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbim despre un om cu evidente probleme emotionale și despre binele superior al unui minor. 30% din timp înseamnă 10 zile dintr-o luna. Mult mai mult decât programul tradițional. Și totuși omul își supune copilul și fosta soție la o presiune de nedescris. Cum oare sa fie în interesul superior al copilului sa petreacă și mai mult timp cu tatăl lui?
Da, sunt pentru autoritate părintească comuna și pentru domiciliu alternativ și pe cât posibil împărțirea timpului la jumătate între cei doi părinți însă în anumite condiții iar aici nu e cazul.
Personal pe cât posibil as sugera micșorarea timpului petrecut cu tatăl pana când acesta va cauta ajutor și își va rezolva problemele și reacțiile emoționale.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dulcedor dulcedor buna ziua as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii...in urma divortului am obtinut incredintarea minorului meu,printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Tatăl copilului refuză în mod constant să-și dea acordul pentru vacanțe în afara țării. ce aș putea să fac ca să rezolv această problemă? Alina2019 Alina2019 Buna seara ,am si eu o intrebare, am custodie comuna cu fostul sot pt copil iar copilul este la mine. Problema este ca de fiecare data cand il rog sa isi de-a ... (vezi toată discuția)
Tata doar cu numele 4carmen0 4carmen0 Sunt divortata de 6 ani. Am un copil care imi este incredintat. Timp de 6 ani tatal copilului l-a cautat telefonic doar de ziua lui, fara sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)