avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ORDIN 1308 / 02.07.2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ORDIN 1308 / 02.07.2009

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de interpretarea ordinului 1308/02.07.09. Societatea la care lucrez desfasoara activitate de comert intracomunitar (exclusiv), iar in fiecare luna avem optiune de rambursare tva. Lasand deoparte faptul ca reprezentantii DGFP abia catadicsesc sa vina in control, ca sa nu mai vorbim de rambursarea banilor, acum s-a mai ivit o problema: in baza acestui ordin (spun ei) nu vor sa-mi inregistreze decontul de tva fara ca acesta sa aiba atasata o lista a furnizorilor neachitati . Si asta pentru a mai aduce ei niste bani la buget, dintr-un exces de zel, pentru ca au spus ca, daca noi avem furnizori neachitati (si bineinteles ca sunt!!!!), iar acei furnizori au datorii la bugetul de stat, din tva-ul ce urmeaza a-mi fi rambursat se vor compensa atat datoriile mele la bugetul statului (asa cum facem de obicei) cat si datoriile furnizorilor mei catre buget, iar la mn va mai ajunge restul de tva.....daca mai e ceva......Oricum, mie mi se pare un abuz......ca multe altele.......
Astept pareri......Multumesc!
PS: Strict legat de INREGISTRAREA decontului, au dreptate????
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 12:10, 19 August 2009
Ordinul 1308/2009 prevede anexarea anexei 1 -cu furnizorii doar in cazul in care optati pentru compensarea datoriilor la buget si nu specifica nicaieri o conditionare.Eu, as cere persoanei care refuza inregistrarea, specificarea motivului pe decont si ulterior as face adresa pentru nerespectarea codului de procedura fiscala.Am avut si eu o situatie asemanatoare si cand am solicitat baza legala de neanregistrare a decontului a dat-o cotita.Puteti face sesizare online la ANAF cu solicitare raspuns la problema.Este mai mult decat un abuz,este bataie de joc la adresa noastra a celor ce suntem contribuabili cinstiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva bubby bubby O societate are de recuperat TVA , dar are si de plata datoriile la salarii-catre Bugetul Asig.Soc. si Bugetul de Stat , cum procedez , bifez la decontul de ... (vezi toată discuția)
Cesiune tva dragalina2006 dragalina2006 o firma x doreste sa-mi cesioneze dreptul sau de rambursare tva. in acest scop firma x a depus organului fiscal lista cu furnizorii neachitati conf. ordinului ... (vezi toată discuția)
Momentul stingerii datoriilor prin compensare cu deconturi negative de tva ionutt ionutt Buna ziua! Care este momentul la care opereaza compensarea obligatiilor fiscale cu creantele rezultand din deconturile negative de TVA. Ma intereseaza si in ... (vezi toată discuția)