avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cesiune tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cesiune tva

o firma x doreste sa-mi cesioneze dreptul sau de rambursare tva. in acest scop firma x a depus organului fiscal lista cu furnizorii neachitati conf. ordinului nr.1308 .pe langa ceasta lista a depus si un acord de cesionare a drptuluiu de rambursare tva prin care se specifica urmatoarele; sc x cesinez drptul de rambrsare a tva solicitata prin decontul aferent lunii octombrie inregistrat la afp in limita sumei de k lei firmei B(adica mie). acest acord este inregistrat la finante. Firma B are creante la stat.
ce acte trebuie sa depuna firma B la finante pentru a se stinge aceste creante.
suma pe care firma x a cesionat-o este mai mare dacat creanta firmei B la stat. ce se intampla cu diferenta si cand se sting creantele/
Cel mai recent răspuns: dragalina2006 , utilizator 15:11, 8 Decembrie 2010
(5) In vederea corelarii situatiei contabile a cesionarului cu cea fiscala existenta in evidenta analitica pe platitori, cesionarul, in cazul in care inregistreaza obligatii fiscale restante, va depune, concomitent cu notificarea contractului de cesiune, si o cerere de compensare a obligatiilor fiscale restante, caz in care, potrivit prevederilor art. 122 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura fiscala, data stingerii va fi data depunerii cererii de compensare la organul fiscal competent in administrarea cedentului.

(7) In situatia in care cesionarul incheie un contract de cesiune a dreptului de rambursare, il notifica potrivit prevederilor legale si depune concomitent si o cerere de compensare a obligatiilor sale restante, organul fiscal competent in administrarea cedentului, dupa compensarea eventualelor obligatii fiscale inregistrate de catre acesta, va solicita, in scris, organului fiscal competent in administrarea cesionarului situatia obligatiilor fiscale restante inregistrate de catre cesionar si va intocmi nota privind compensarea obligatiilor fiscale - MFP-ANAF cod 14.13.41.99, in format hartie, in 4 exemplare, pe care le va transmite unitatii de trezorerie si contabilitate publica care deserveste organul fiscal competent in administrarea cedentului. Data stingerii obligatiilor fiscale restante ale cesionarului este data depunerii cererii de compensare.

cesiunea va fi exact cuantumul obligatiilor fiscale ale dvs., deci nu poate fi nici mai mare nici mai mica.
din cate am inteles eu suma cesionata poate fi mai mare decat creantele pe care le are firma B la stat.Diferenta ramane in cont putand fi folosita ulterior tot pentru a putea face compensari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul stingerii datoriilor prin compensare cu deconturi negative de tva ionutt ionutt Buna ziua! Care este momentul la care opereaza compensarea obligatiilor fiscale cu creantele rezultand din deconturile negative de TVA. Ma intereseaza si in ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva Raluca tipu Raluca tipu O societate comerciala a depus decont tva cu suma negativa, cu solicitare rambursare tva cu cesiune creanță în favoarea altei firme. Rambursarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)