avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu copii majori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu copii majori

Buna ziua tuturor! Ma gandesc sa divortez :">...ce ma retine e locuinta. Avem apartament proprietate cu 4 camere in Bucuresti, in care locuim noi, sotii si doi copii majori: 24 si 19 ani. Din cauza ca fiica noastra locuieste momentan cu prietenul ei si din cauza altor certuri si discutii, sotul a repudiat-o si spune ca nu conteaza ca are pe buletin adresa noastra si ca nu mai are nici un drept.
Intrebarea mea este: as putea sa castig apartamentul la partaj daca ambii copii si eu, locuim in el; ce sanse am, in ce conditii?
Mentionez ca sotul lucreaza se 5 ani in Timisoara, sta acolo intr-un apartament luxos, cu chirie,e scos de la mine de la intretinere de 5 ani, nu are nici un plan de reunire a familiei cu mine:((, are o masina de lux inregistrata pe firma lui X-(, eu am un Daewoo pe numele meu si...cam atat. Alte intrebari ? :D
Multumesc anticipat pentru sfaturi :D
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:53, 19 August 2009
Toate bunurile pe care le-ati dobandit in timpul casatoriei, indiferent ca sunt pe numele unuia ori celuilalt dintre soti, sunt bunuri comune si sunt supuse partajului.
In masura in care dispuneti de bani pentru ai plati parte sa, veti putea sa mentineti apartamentul altfel nu.
Partajul bunurilor comune ale sotilor se face in raport de cota de contributie a sotilor la dobandirea bunului. Desiur ... ramane de vazut cum se vor dovedi aceste sustineri.
Altfel spus cine va dovedi ca are o cota de contributie mai mare la dobandirea bunului are sanse mai mari de atribuire.
In ipoteza in care partile sunt de acord cu prezumtia cotei legale de 50% atribuirea bunului se face in raport de disp. art,673-9 c.p.c.
Faptul ca aveti copii majori exclude discutia referitoare la incredintarea spre crestere si educare dar reduce -intr-o oarecare masura- si argumentele pentru atribuirea imobilului catre dvs.
Trebuie sa aveti in vedere si ca imobilul poate fi atribuit acelei parti care arata ca poate plati sulta corespunzatoare cotei celuilalt sot.
Este adevarat ca nici unul din copii nu are nici un drept asupra imobilului -vorbim de drept de proprietate-.
Adresa de pe buletinul copiilor nu inseamna ca sunt proprietari ci doar ca acolo au domiciliul legal. Iar la minori domiciliul legal este prezumat a fi la domiciliul parintilor. Acesta este motivul pentru care apare domiciliul la aceasta adresa.
Multumesc mult,

asa presupuneam si eu, copiii majori nu au nici un drept...conform legii.
Si in legatura cu sulta...deci...cine nu are bani ramane sa plece din casa ...?:O#-o...cred ca eu voi fi aceea...X-(
Se face o evaluare a apartamentului? Se imparte exact la 2?, nu conteaza deloc faptul ca si baiatul si fata vor sa locuiasca la mine? :O :D
Da...cred ca se evalueaza tot, se aduna, apoi se imparte( si daca nu iese bine se extrage radical ;) ). Adica daca eu vreau sa stiu cati bani trebuie sa am ca sa platesc partea mea trebuie sa deschid partajul .
Daca el vrea sa obtina apartamentul si vrea sa vada cati bani trebuie sa-mi dea mie ...sa deschida el partajul:P...:D, Nu?
PS imoticonul cu limba scoasa e pentru domnul sot al meu, nu e pentru dvs.
Multumesc!!!:D

Alte discuții în legătură

Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune VONPAUL006 VONPAUL006 Cum se imparte un apartament dupa divort daca in apartament va ramine mama cu un copil minor si unul major? Se imparte tot 50% sotul ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)