avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma fantoma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma fantoma

Buna ziua , ma puteti ajuta va rog in urmatoarea speta :Daca X are firma de constructii(de exemplu) si incheie un contract pentru a construii o casa lui Z(persoana fizica).Problema este ca, X nu are angajati pe firma ,nu are echipament ,are doar actele care ti le da de la Registrul Comertului ,dar incheie cu Y care are o firma ,,reala'' cu angajati si echipament un contract de subantrepriza pentru a da lucrarea mai departe la un pret mai mic, X castiga la final 10% din pretul contractului nefacand nimic.Inca un lucru important ar fi ca , in contract X a specificat la CLAUZE faptul ca :,, Poate da in subantrepriza sau poate subcontracta total sau partial lucrarea ''.
X poate raspunde PENAL?
X Incalca vrio lege ?Bani ar fi depusi in contul firmei la final(dupa 12 luni), se va plati acel impozit de 5% iar banii vor fi scosi corect( firma este neplatitoare de TVA)



Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
goldstar9, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:24, 10 Iulie 2019
Buna ziua,
Se pot da* lucrari in antrepriza, nu asta este problema...Problema este cun isi recupereaza proprietarul eventualele daune, lucrari executate prost, neterminate...daca firma X cu care a incheiat contract are doar capitalul minim, parca 200 de lei, si patronul nu are nimic pe numele lui?
Dvs. platiti banii firmei X, ca aceasta mai plateste subantreprenorul...nu aveti de unde stii si se poate sa ramaneti si cu banii dati dar si cu lucrarea neterminata...
Nu se poate indrepta impotriva subantreprenorului pentru ca nu are contract incheai cu el...si asa poate avea alte dureri de cap...
Eu zic sa cautati o firma mare, cunoscuta, care, chiar daca costa putin mai mult, nu-si permite* sa faca treaba de proasta calitate sau, daca face...ai o sansa sa recuperezi pierderea...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)
Subcontractare contract prestari servicii nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti: intre societatea mea si o alta societate este incheiat un contract de prestari servicii (ridicari deseuri). Acum societatea ... (vezi toată discuția)
Denumire parti in contract de (sub)subantrepriza Andreea-traducator Andreea-traducator Buna seara. As avea nevoie de ajutor cu traducerea unor termeni din limba italiana: appaltatore, subappaltante si subappaltatore. Este vorba de un contract ... (vezi toată discuția)