avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Buna ziua,

nu stiu daca procedez corect in cazul unui salariat care lipseste de 3 zile(13-15.07),am intocmit referat,s-a numit comisia,convocatorul pentru salariat cu data de azi pentru a se prezenta pe 20.07.Salariatul nu e prezent nici azi la serviciu .
Pe 20 daca nu se prezinta intocmesc pv verbal si emit decizia de incetare pe care o inregistrez in revisal.Inainte de incetare cim raportez 13-19.07.2016 absente nemotivate sau 13-15 abs nemotivate si 18-19 suspendare cercetare disciplinara?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: laly86 , utilizator 15:03, 18 Iulie 2016
Ati suspendat c.i.m. pe durata absentelor nemotivate ?

Ati emis decizie de suspendare a c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare ?
am intocmit doar decizia pentru absente nemotivate(13-15) insa nu am inregistrat-o in revisal;decizie suspendare pe durata cercetarii disciplinare nu stiu daca mai se poate face avand in vedere decizia data de Curtea Constituţională asupra prevederilor art.52 alin.(1) lit.a) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii sunt neconstituţionale
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
laly86, utilizator
freeelis a scris:

Ati emis decizie de suspendare a c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare ?


Daca da, e cam ilegala decizia asta, deaorece Curtea Constitutionala a zis ...
Inainte de incetare , ii suspendati c.i.m. pentru absente nemotivate si apoi ii incetati suspendare , dupa care ii inregistrati incetare c.i.m.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Convocare la comisia de disciplina secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Trebuie sa convoc un salariat la comisia de disciplina...si-a luat CO si nu a mai venit. II trimit convocarea , dar ce fac daca aceasta se ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristin20 cristin20 Buna ziua! Pe perioada cercetarii disciplinare prealabile pot suspenda contractul individual de munca? Angajatul nu s-a mai prezentat la munca, ii pot ... (vezi toată discuția)