avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dubla asigurare pentru autorizatie de circulatie ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dubla asigurare pentru autorizatie de circulatie provizorie

Am cumparat din Olanda un cap tractor care a avut o asigurare RCA pe 15 zile, emisa in Olanda si valabila in UE, deci si in Romania.
Am venit la Politie sa obtin o autorizatie de circulatie provizorie si mi au solicitat o alta asigurare cu toate ca masina era asigurata
Nu mi au spus care este baza legala a acestei asigurari.

E legal sa fac pentru un autovehicol doua asigurari valabile in acceasi perioada?

Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
VONPAUL006, utilizator
Cel mai recent răspuns: VONPAUL006 , utilizator 16:01, 18 Iulie 2016
Da , trebuie sa incheiati o polita in Romania
este leagl sa ai doua asigurari pt acelasi vehicul in acelasi timp
Vi se solicita o polita pentru inmatriculare pe numele.dv
asigurarea de 15 zile pe care o detineti a fost emisa pentru perioada necesara de a ajunge din Olanda in Romania
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Eu am ajuns in 3 zile si sint asigurat inca 12 zile.
De ce nu se ia in consideratie aceasta perioada de asigurare?
Imi poate face autorizatie provizorie de circulatie pentru inca 12 zile ca sint asigurat.
Asigurarea este pe seria masinii.
Poate am sau nu am dreptate dar va rog sa imi precizati baza legala a acestei solicitarii.
legea 136/1995
norma ASF 23
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie rastafarianul rastafarianul Buna seara , am intalnit pe diferite forumuri discutii privind inmatricularea provizorie a unui autovehicul. Din ceea ce stiu eu , numerele rosii se pot da ... (vezi toată discuția)
Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)