avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda - declaratie falsa cu martori
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda - declaratie falsa cu martori

Buna seara,

Intr-o dimineata, in jurul orei 4 dimineata eram cu niste prieteni si dicutam, tocmai venisem de la o nunta impreuna cu prietena. Dupa ceva timp apare o lucratoare de la curatenie care a avut o altercatie cu un prieten de-al meu terminand prin a apela politia locala.
La sosirea agentilor de politie locala s-a cerut documentele de identitate ale tuturor celor prezenti si au inceput sa le noteze intr-un carnet.
In timpul acesta eu imi tineam prietena in brate pentru ca era frig dar agentul de politie comunitara imi spunea sa nu o mai tin asa pentru ca nu este "omenesc" dar nu am luat in seama. Vazand ca nu ma conformez a inceput sa tipe la noi ca nu e normal sa facem asa ceva si ca nu este deloc omenesc ce facem timp de cateva minute.
Dupa aproximativ doua saptamani am primit la posta o amenda conform legii61/1991, articolul 2, alin. 1 cu mentiunea: "Subsemnatul a adresat expresii jignitoare numitei XY, agent de curatenie, din cadrul primariei X, aceasta fiind in executarea abilitatilor de lucru mai sus mentionat, lezand astfel demnitatea si onoarea acesteia"
Problema mea este ca eu nu am vorbit cu persoana respectiva deloc si am 5 persoane care pot sa confirme asta si faptul ca agentul de politie tipa la mine foarte tare.

Vreau sa contest amenda si as vrea sa va intreb daca as putea face ceva cu agentul de politie locala care tipa la mine?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:22, 22 Iulie 2016
Puteti depune o sesizare la politia locala privind comportamentul agentului de politie.
bbogabriel a scris:

Vreau sa contest amenda si as vrea sa va intreb daca as putea face ceva cu agentul de politie locala care tipa la mine?

Interesul dv prioritar care este ,sa solutionati aspectul referitor la comportamentul politistului sau sa contestati PV ?

Dacă aveți martori și se confirma ce ziceți aveți șanse sa se anuleze procesul-verbal.
Contestați și propuneți în contestație audierea martorilor cu indicarea adresei lor pentru citare.
cyan a scris:

Puteti depune o sesizare la politia locala privind comportamentul agentului de politie.

O sa incerc sa fac asta dar nu stiu cum sa procedez. Trebuie sa depun la sediul Politiei locale, unde risc sa dau de agentul mentionat sau la primarie, avand in vedere ca aceste sectii sunt in subordinea primariei?

ynocentta a scris:

Interesul dv prioritar care este ,sa solutionati aspectul referitor la comportamentul politistului sau sa contestati PV ?

Interesul este sa scap de amenda care am primito fara justificare.
Comportamentul polistului este secundar, dar cred ca trebuiesc sanctionati cumva avand in vedere ca nu isi respecta atributiile si fac abuz.
Buna seara,
Faceti o plangere impotriva procesului verbal de contraventie pe care o depuneti la judecatorie. In plangere solicitati sa fie audiati si martorii pe care ii propuneti. Mentionati numele si adresa martorilor propusi. In ceea ce priveste comportamentul politistului depuneti o sesizare la institutia din care face parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva Grapefruit Grapefruit Salutare Am luat in urma cu jumatate de ora o amenda de la politia locala pentru consum de alcool in locuri publice, amenda luata pe nedrept. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Proces verbal dat incheiat de politia locala si nesemnat de mine din mai multe motive eugen_severin eugen_severin buna ziua tuturor.am si eu o problema pt. care as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate cit mai explicit.intr-o dimineata pe la ora 10 sunt ... (vezi toată discuția)
Situatie ridicola creata intre mine, agentul unei firme de paza, un patron de magazin si politie r0nni3 r0nni3 Buna, sper sa ma poata sfatui cineva cum sa procedez mai departe intr-o situatie creata din nimic, dar nu neaparat ridicola, data fiind starea de fapt a ... (vezi toată discuția)