avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice prelungire contract subsecvent
Discuție deschisă în Achiziţii publice

prelungire contract subsecvent

Buna ziua
Sunt la o procedura pe vechea lege
Am incheiat un acord cadru in care am mentionat ca voi incheia doua contracte subsecvente. Acum sunt la al doilea contract dar am nevoie de produse(motorina , in speta)pana la demararea noii proceduri . Pot sa prelungesc , in perioada de valabilitate a acordului cadru prin act aditional al doilea contract subsecvent dar prelungirea ar iesi din durata de valabilitate al acordului cadru dar nu depaseste ca si cantitate pe cea estimata prin acordul cadru. sau prelungesc si acordul cadru odata cu contractul subsecvent. De ex: acordul cadru expira pe 10 august la fel si al doilea contract subsecvent. Eu inchei un act aditional la al doilea contract subsecvent pe 1 august cu valabilitate pana la 30 septembrie. In aces caz le prelungesc pe amandoua sau doar contractul subsecvent?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 15:57, 27 Iulie 2016
acordul cadru nu se prelungeste niciodata. Chiar daca ati mentionat ca veti face 2 contracte subsecvente (acestea sunt doar estimari), mai puteti semna inca unul dar doar in perioada de valabilitate a acordului cadru chiar daca contractul subsecvent se va derula in afara perioadei de valabilitate a acordului cadru. Adica, daca acordul expira in 01.08.2016, atunci contractul subsecvent puteti sa-l semnati pana cel tarziu la data de 01.08.2016 chiar daca durata contractului subsecvent va si de 6 luni.

In noua lege este mentionat foarte clar:

ART. 107 di HG 395/2016
  (3) Autoritatea contractantă are dreptul de a încheia contracte subsecvente numai în perioada de valabilitate a acordului-cadru.
  (4) Durata contractelor subsecvente încheiate în conformitate cu alin. (3) poate depăşi durata de valabilitate a acordului-cadru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord - cadru vizamali vizamali Am incheiat un acord-cadru de furnizare produse cu valabilitate de 2 ani . Pe perioada de valabilitate a acestui acord cadru nu s-a incheiat niciun contract ... (vezi toată discuția)
Semnare contract subsecvent g_ilie g_ilie Buna seara. Intrebare: In perioada de valabilitate a unui acord-cadru incheiat cu un singur operator economic se poate incheia un contract subsecvent a carui ... (vezi toată discuția)
Prelungire acord cadru institutii publice larysamat76 larysamat76 La incheierea de contracte subsecvente, o autoritate contractanta incheie un angajament legal numai in limita creditelor bugetare aprobate (ALOP). Situatia ... (vezi toată discuția)