avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod caen frigotehnie si automatizare
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod caen frigotehnie si automatizare

Buna ziua,

care este codul CAEN corespunzator prestarii de servicii de frigotehnie (de la reparatii aer conditionat la frigidere), respectiv codul CAEN pentru servicii de automatizare.

Eu am gasit doar pe vechiul CAEN - 4533, dar nu mai este si in editia rev.2.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
suciu_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 25 Iulie 2016
Am sunat si la Juridic la Registrul Comertului si au zis ca nu stiu :O si m-au trimis la Statistica, sa fac cerere...ce raspuns e asta??

In CAEN exista 4322 - Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat , corespondentul lui 4533.
Asa este, insa codul 4322 face referire specifica la aer conditionat.

Cine doreste sa se autorizeze pe frigotehnie, nu se axeaza strict pe aparate de aer conditionat, ci lucreaza cu freon si la frigidere sau alte instalatii unde se foloseste acest tip de gaz...

Ma gandesc ca pe langa 4322 sa se adauge 9522?
9522 Repararea dispozitivelor de uz gospodaresc si a echipamentelor pentru casa si gradina Aceasta clasa include repararea si intretinerea dispozitivelor de uz gospodaresc si a echipamentelor pentru casa si gradina: -repararea si intretinerea dispozitivelor de uz gospodaresc -frigidere, aragazuri, masini de spalat, uscatoare de rufe, aparate de aer conditionat de camera, etc. -repararea si intretinerea echipamentelor pentru casa si gradina -masini de tuns gazonul, masini pentru secerat si treierat, masini pentru suflat zapada si frunzele, masini de cosit etc. Aceasta clasa exclude: -repararea masinilor-unelte portabile actionate electric, vezi 3312 -repararea sistemelor centralizate de aer conditionat, vezi 4322
Atunci trebuie sa le aiba pe mandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen imi trebuie pentru instalare panouri fotovoltaice si pictare pereti? alexgorea alexgorea Ce cod CAEN imi trebuie pentru infiintarea unei firme ce se va ocupa de instalarea panourilor fotovoltaice si a boilerelor pe baza de lumina soarelui, iar ca ... (vezi toată discuția)
Utilizare cod caen comert ContSters505156 ContSters505156 Buna ziua, Am rugamintea sa-mi comunicati, va rog frumos, daca pot utiliza urmatoarele coduri CAEN pentru comercializarea anumitor tipuri de echipamente, ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma montare aer conditionat Mani18 Mani18 Bună ziua! As dori sa îmi înființez o firma de prestări servicii și anume montaj de aer condiționat. Ce autorizații îmi trebuie? Îmi trebuie ... (vezi toată discuția)