avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Imi puteti sa.mi ziceti va rog pana ce perioada este valabil avizul de la medicina muncii? si la o noua angajare sunt obligata sa refac procedurile la medicina muncii? Tot am primit raspunsul diferite,si am decis sa pun intrebari si pe acest site.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 20 Iulie 2016
Se va efectua examenul medical pentru fiecare loc de de munca.

HG nr. 355/ 2007
art.15
Examenul medical la angajarea in munca se efectueaza pentru:

a) lucratorii care urmeaza a fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata;
b) lucratorii care isi schimba locul de munca sau sunt detatati in alte locuri de munca ori alte activitati;
c) lucratorii care isi schimba meseria sau profesia.

art.16
(1) Examenul medical la angajarea in munca se face la solicitarea angajatorului, care va completa fisa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevazut in anexa nr. 2, si fisa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevazut in anexa nr. 3.
(2) In situatia schimbarii locului de munca, lucratorul este obligat sa prezinte copia dosarului medical de la serviciul medical de medicina muncii de la locul sau de munca anterior.
(3) Examenul medical la angajarea in munca consta in:
a) anamneza medicala profesionala si neprofesionala si examenul clinic general, conform modelului dosarului medical prevazut in anexa nr. 4;
b) examenele medicale clinice si paraclinice, conform modelului de fisa prevazut in anexa nr. 1.
(4) La indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical la angajarea in munca pentru locurile de munca si activitatile cu expunere la factori de risc profesional cuprinde si examene medicale suplimentare celor prevazute in anexa nr. 1.
(5) Rezultatele examenului clinic si ale celorlalte examene medicale se inregistreaza in dosarul medical.
(6) Medicul specialist de medicina muncii, in baza fisei de solicitare a examenului medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical
si a examenelor medicale efectuate, completeaza fisa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt condi²ionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.
(7) Numai medicul de medicina muncii are dreptul de a efectua examenul medical prevazut la alin. (3).

art. 17
Fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul specialist de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.

art. 18
Examenul medical de adaptare in munca se efectueaza la indicatia medicului specialist de medicina muncii in prima luna de la angajare si are urmatoarele scopuri:
a) completeaza examenul medical la angajarea in munca, in conditiile concrete noilor locuri de munca (organizarea fiziologica a muncii, a mediului de munca, relatiile om-masina, relatiile psihosociale in cadrul colectivului de munca);
b) ajuta organismul celor angajati sa se adapteze noilor conditii;
c) determina depistarea unor cauze medicale ale neadaptarii la noul loc de munca si recomanda masuri de inlaturare a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La schimbarea locului de munca trebuie refacute toate analizele pentru fisa de medicina muncii? alina_29 alina_29 Daca dupa 3 luni de la angajare mi s-a incheiat cartea de munca, si doresc sa ma angajez in alta parte in acelasi domeniu, trebuie sa refac toate analizele ... (vezi toată discuția)
Medic medicina muncii Floricica55 Floricica55 Buna ziua! lucrez intr-o unitate de sanatate publica si am incheiat contract de prestari servicii pentru servicii de medicina muncii cu firma privata.As dori ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie voinea severica constantin voinea severica constantin cat este valabila adeverinta medicala eliberata de medicul de faminie -apt pentru munca. unde este reglementat? (vezi toată discuția)