avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca disciplinar

va rog sa ma elucidati asupra legalitatiii deciziei de concediere avand in vedere urmatoarele:
1. am fost angajat la pe post de paznic la o firma care a avut obiect de activitate paza la o firma multinationala. In luna mai am aflat ca aceasta firma multinationala urmeaza rezilierea contractului cu firma de paza la care eram angajat. Fiind repatriat, am dorit sa am carnet de munca fapt pt care am solicitat acest lucru.
2. Desi ma asteptam ca firma care urma sa rezilieze contractul sa-mi ofere alt post, acest lucru nu s-a intamplat.Mai mult, am solicitat din nou completarea carnetului de munca.
CU o saptamana inainte de rezilierea contractului, mi s-a solicitat sa scriu o scrisoare de demisie. Am refuzat deoarece demisia nu era dorinta mea. Intre timp, firma multinationala a incheiat un contract cu o alta firma de paza, eu continuand sa lucrez si in prezent, fara intrerupere acolo, dar cu o alta firma de paza.
In luna iulie am primit o convocare in vederea cercetarii abaterii disciplinare (absente nemotivate), de la fost firma. Aceasta convocare nu respecta cele 5 zile prevazute in CCMUNN, ART.75, (3). Neavand posibilitatea sa ma prezint la convocarea programata in aceeasi zi in care am primit adresa, mi s-a desfacut contractul disciplinar (azi am primit decizia).
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune ce pot sa fac pt a nu-mi fi incalcate drepturile.Aveam dreptul la plata unor zile de concediu in conditiile in care am lucrat 5 luni?
Mentionez faptul ca intre timp am primit si raspunsul necompletarii cartii de munca (lipsa tipizatelor respectiv).
Cel mai recent răspuns: haifa , utilizator 09:32, 25 Noiembrie 2009
1. Daca dvs. ati fost cel care a dat in judecata (sunteti reclamant), nu trebuie sa intocmiti intampinare.
Intampinarea se intocmeste de catre parat, in cazul dvs. firma, si trebui sa primiti un exemplar.
2. Nu stiu de ce sa mergeti la caserie, poate pentru ca firma nu mai vireaza banii in cont fostilor angajati, sau alte motive...
Eu in locul dvs. as merge la caserie.
3. Se poate invoca si poveste dvs., dar nu va recomand, intrucat nu pare sa aiba relevanta practica pentru cazul dvs., in fata instantei.
4. Se pot solicita si obtine in astfel de litigii:
- cheltuieli de judecata (daca exista)
- dobanda legala pentru sumele ce nu v-au fost platite.
Daca ati suferit un alt prejudiciu (chiar si moral), pentru a obtine daune trebuie sa dovediti (acte, martori )prejudiciul adus (nu merge ca in filmele americane).

Ce nu inteleg eu este: ce s-a intamplat la primul termen de judecat si de ce s-a amanat procesul dvs.?

Multumesc pt raspuns.
La primul termen, s-a prezentat avocatul ce reprezinta firma respectiva si a depus o intampinare, primind si eu atunci un exemplar.
In timp ce mi s-a inmanat acel exemplar mi s-a spus sa-mi sustin in scris punctul de vedere si s-a stabilit un nou termen.
La acest document ce trebuie sa-l fac in scris m-am referit mai sus: exista un model?daca nu e intampinare, cum se numeste?poate ma ajutati si cu alte sfaturi...
aha!
Dvs. trebuie sa faceti "raspuns la intampinare" - un fel de raspuns la raspuns...
Nu exista un model pentru asa ceva, practic dvs. trebuie sa respundeti / combateti argumentat tot ceea ce se sustine in intampinare, punct cu punct
De ex., ziceti ca avocatul firmai cere respingerea contestatiei ca nefondata (banuiesc ca da si niste motive, acolo). In raspuns, dvs. trebuie sa analizati aceste motive, si sa aratati de ce nu sunt reale, si de ce contestatia dvs. este fondata.
rspundeti la tot ce se pretinde in intampinare
Puteti sa aratati in acest raspuns si ca solicitati sa vi se vireze banii de concediu pe card, cum s-au virat si salariile. Daca aveti timp, mergeti totusi la caseria firmei - poate va vor da banii, iar daca nu, puteti spune asta in raspunsul la intampinare.
mai am cateva intrebari:
1. presupune ceva faptul ca am fost angajat pe perioada nedeterminata?schimba cu ceva lucrurile referitor ca mi-au impus sa-mi dau demisia fara nici o explicatie?
2. fisa postului, anexa la contract, nu trebuia si ea sa fie semnata de mine?avocatul a depus un document uz intern care incepe cu cap IV drepturi si obligatiile salariatului, semnat de inspector RUș asta sa fie fisa postului?
1. nu schimba cu nimic lucrurile, nu are mare legatura durat contractului cu ceea ce vis-a intamplat
2. fisa postului trebuie sa fie semnata de dvs.
Aveti obligatia sa respectati fisa postului si legislatia muncii: poate ceea ce a depus avocatul este un extras din contractul de munca sau din codul muncii.

Alte discuții în legătură

Cerere de demisionare andrey78 andrey78 Buna ziua pe scurt problema mea: de trei saptamani ma aflu in concediu de boala,am fost si spitalizat suferind de o boala cronica.Am fost contactat telefonic ... (vezi toată discuția)
Instiintare incepere urmarire disciplinara Cluj Cluj Buna ziua, Scriam intr-un post anterior ca mi s-a cerut demisia sau se vor incepe proceduri de urmarire disciplinara. Au trecut aproximativ 45 de zile de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara liuorza liuorza Buna seara am si eu o problema la locul de munca .....(cine nu are...?!:(() In data de 01.nov. am primit o adresa de la firma la care sunt angajat prin ... (vezi toată discuția)