va rog sa ma elucidati asupra legalitatiii deciziei de concediere avand in vedere urmatoarele:
1. am fost angajat la pe post de paznic la o firma care a avut obiect de activitate paza la o firma multinationala. In luna mai am aflat ca aceasta firma multinationala urmeaza rezilierea contractului cu firma de paza la care eram angajat. Fiind repatriat, am dorit sa am carnet de munca fapt pt care am solicitat acest lucru.
2. Desi ma asteptam ca firma care urma sa rezilieze contractul sa-mi ofere alt post, acest lucru nu s-a intamplat.Mai mult, am solicitat din nou completarea carnetului de munca.
CU o saptamana inainte de rezilierea contractului, mi s-a solicitat sa scriu o scrisoare de demisie. Am refuzat deoarece demisia nu era dorinta mea. Intre timp, firma multinationala a incheiat un contract cu o alta firma de paza, eu continuand sa lucrez si in prezent, fara intrerupere acolo, dar cu o alta firma de paza.
In luna iulie am primit o convocare in vederea cercetarii abaterii disciplinare (absente nemotivate), de la fost firma. Aceasta convocare nu respecta cele 5 zile prevazute in CCMUNN, ART.75, (3). Neavand posibilitatea sa ma prezint la convocarea programata in aceeasi zi in care am primit adresa, mi s-a desfacut contractul disciplinar (azi am primit decizia).
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune ce pot sa fac pt a nu-mi fi incalcate drepturile.Aveam dreptul la plata unor zile de concediu in conditiile in care am lucrat 5 luni?
Mentionez faptul ca intre timp am primit si raspunsul necompletarii cartii de munca (lipsa tipizatelor respectiv).
ei, da, se poate...
Reg. intern va este opozabil cate vreme v-a fost comunicat (de obicei prin semnatura, sau afisare, sau, mai nou, pe mail).
Daca extrasuil respectiv va este complet necunoscut, si nici avocatul nu a indicat e e acela, puteti sa spuneti asta in raspunsul la intampinare.
In alta ordine de idei, va rog sa-mi precizati daca corespondenta prin posta electronice(e-mail listat), poate constitui proba la proces.
Daca se poate, as dori mai multe infomatii privind "dreptul la propria imagine".
azi am fost la tribunal pentru a ma interesa de hotararea aferenta litigiului de munca si am aflat cu stupoare ca cererea mea a fost respinsa. Astept detalii cu motivare prin posta;Intrebarea mea este daca CCMUNN, ART.75, (3) trebuie respectat??? Eu am invocat nerespectarea acestui articol, si am probat cu convocare etc.