avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face pentru recuperare acte de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face pentru recuperare acte de la angajator

Buna ziua,
In urma demisie am solicitat printr-un email oficial angajatorului sa-mi elibereze actele pentru atestarea activitatii mele :
fisa de vechime;
durata activitatii la locul de munca;
decizia de incetare;
fisa de lichidare;
copii ale paginilor din registrul electronic.
Angajatorul nu a raspuns ( au trecut aproape 10 luni)
Va rog,ma puteti ajuta cu un sfat?
Mai pot face ceva in cazul acesta? Sa apelez la ITM?
Cel mai recent răspuns: corinaiulia , utilizator 14:27, 25 Iulie 2016
Din pacate nu...insa o pot face..
Stiu ca nu am semnat niciodata un stat de plata,iar pe contract era specificat 21 de zile de concediu, iar eu in perioada lunii iulie avea concediu neplatit fortat.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2016
corinaiulia, utilizator
V-a fi foarte greu de sanctionat angajatorul daca nu aveti o astfel de dovada, intrucat poate sustine in fata inspectorilor ITM ca nu a primit asa ceva ... mai ales ca legea prevede "solicitarea scrisa".

Depuneti acum solicitarea scrisa cu confirmare de primire , astfel veti avea si dovada comunicarii acesteia angajatorului.
Va multumesc mult!
Voi face!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras revisal mishhha mishhha Buna ziua. Doresc sa devin PFA, si imi trebuie la ONRC ( mi se cere de la ei), pe langa copiile dupa certificatele de pregatire profesionala ( probabil nu ... (vezi toată discuția)
Intrebare MariusZoltan MariusZoltan Buna , As dorii si eu un raspuns la o intrebare . Pe data de 1 noiembrie 2012 am incetat activitatea prin demisia mea la o societate .La aceasta societate am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Loredana1993 Loredana1993 Cum pot afla daca sunt angajata cu acte in regula? A trecut o luna de cand lucrez si inca nu am primit o copie dupa contractul de munca. (vezi toată discuția)