avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii - probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii - probleme la locul de munca

Buna ziua,
Am o problema la actualul loc de munca.
Am vrut sa imi dau demisia din concediu de odihna iar aceasta mi-a fost refuzata,ulterior am revenit la munca si mi-am dat demisia cu preaviz deoarece nu mi-a fost acceptata cu cea a acordul partilor.
Problema este ca eu trebuie sa stau in preaviz pana pe data de 19 iar la urmatorul loc de munca trebuie sa incep pe data de 15 iar pe 10 sa ma duc cu documentele necesare angajarii.
Perioada de preaviz este trecuta maxim 20 de zile lucratoare iar in contractul meu de munca este trecuta 15 zile.Pot face ceva in legatura cu asta daca pierd ocazia de a lucra la noul loc de munca?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 25 Iulie 2016
Perioada de preaviz este de 15 zile , asa cum este mentionata in c.i.m.

Art. 81 C.mun.
.....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
.....


Cand v-ati depus demisia ?
1. Puteti incepe lucrul la noul loc de munca la data cand este prevazut in noul contract individual de munca (CIM).

2. - In zilele de suprapunere veti lipsi de la vechiul loc de munca si veti fi pontat absent nemotivat iar cand se termina preavizul va inceteaza CIM.
- Exista si posibilitatea sa va concedieze disciplinar (absente nemotivate) dar aceasta nu va mai intereseaza pentru ca nu mai are nici o influenta asupra dvs.
Daca data inceperii activitatii este dupa expirarea termenului de preaviz - 15 zile si nu 20 de zile lucratoare - atunci nu mai are cum sa va concedieze disciplinar.

De asemenea, nici nu este obligatorie concedierea dvs disciplinara , angajatorul putand sa va inceteze c.i.m. prin demisie asa cum ati solicitat, iar perioada lipsa va figura in adeverinta de vechime si nu va constitui stagiu de cotizare lasomaj si pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)
Demisie mirtlucian mirtlucian buna ziua azi am demisioat, mi-au acceptat demisia cu preaviz de 20 de zile.. conform contractului de munca ..mentionez ca preavizul este preferential de ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)