avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum se procedeaza dupa primirea deciziei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum se procedeaza dupa primirea deciziei de pensionare

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu pasii care trebuie indepliniti dupa primirea deciziei de pensie. Unde trebuie mers ce alte demersuri legale va trebui sa fac.
Cum trebuie procedat dupa primirea pensiei daca doresc sa mai lucrez si se poate.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Barbulescu Florian , utilizator 19:48, 9 Martie 2021
Despre ce fel pensie este vorba ?
Buna ziua,
Daca este vorba despre pensie pentru limita de varsta puteti lucra in continuare daca aveti unde. Ce trebuie s faceti dupa prmirea deciziei de pensionare? Sa asteptati linistit pensia acasa sau sa va fie virata in cont, depinde cum ati optat.
Buna ziua,
Este vorba de pensionare la varsta de 62 ani si 6 luni (fata de 59 ani si 6 luni varsta standard de pensionare in sistemul public de pensii) cu o vechime de 43 de ani si 20 de zile (fata de 29 de ani stagiul complet de cotizare in sistemul public de pensii).
Problema mea este: dupa ce primesc decizia trebuie sa merg la casa de pensii care a emis-o cu foaia de lichidare de la locul de munca sau sa merg atunci cand voi pleca in final de la munca (dupa 1 ianuarie 2017 sper sau cel mai tarziu 31 martie 2017 mai mult de atat nu raman). Stiu ca dupa lichidarea lunii decembrie in ianuarie ma voi prezenta la Administratia fiscala de sector cu decizia de pensie si fisa fiscala de la servici. Dar altceva nu stiu ce sa mai fac.
Multumesc
Buna ziua,
Pai nu am optat unde sa primesc pensia desi imi doresc s-o primesc in contul de salariu.
Probabil ca trebuie sa merg dupa primirea deciziei la casa de pensii care a emis-o si sa duc ultimul extras de cont?!
Si da am depasit varsta standard de pensionare si da am depasit stagiul standard de cotizare insa de abea in 27 septembie 2016 implinesc 63 de ani. Ma simt in putere si se pare ca si conducerea crede ca inca mai sunt utila, asa ca au decis sa raman pana pe 31 dec.2016 desi unii colegi mai fac presiune la simpatie sa mai stau pana in ianuarie sau martie....dar nu stiu daca voi ramane mai mult. 31 decembrie e un termen rezonabil....sunt atatia tineri care doresc sa munceasca ...e timpul sa ma ocup de nepotelele nepotilor ca fiul meu nu s-a casatorit inca...
O zi buna va doresc.
Multumesc
Am primit 2 decizii de pensie definitiva. Pe 16 ianuarie decizia cu 2426 lei. Pe 28 ianuarie a doua decizie cu 3430 lei. Am primit talonul de pensie cu suma de 2426 lei. Ar fi trebuit sa iau pensie de 3430 lei. Care e motivul ca am luat pensia mai mica?

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata croi croi Am 31 de ani vechime dintre care 13 ani gr II.Sunt nascuta in 27 ianuarie 1958.Cand pot iesi la pensie anticipat, ce penalizare voi avea . (vezi toată discuția)
Pensionare fifi58 fifi58 In luna octombrie am implinit 60 ani( femeie) si am stagiu de cotizare peste 30 ani. Doresc sa lucrez in continuare.la acelasi loc de munca. Pot sa lucrez ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies la pensie anticipat? dumitrusavu dumitrusavu Am 35 de ani de munca, din care 10 grupa 1, 4 copii, si vreau sa ies la pensie anticipat. Ma poate ajuta cineva, sa ma indrume, sa ma sfatuiasca ce ar trebui ... (vezi toată discuția)