avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... motor cielo schimbat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

motor cielo schimbat

Buna seara!
Am si eu o intrebare am schimbat motorul de pe un autoturism cielo pentru ca consuma ulei si intretimp mi-a expirat butelia de gpl, am schimbato si pe aceea si am mers la rar,la care cei de acolo au zis ca am motorul schimbat ca nu mai sunt aceleasi serii.Motorul este piesa de schimb ,atat timp cat nu-ii maresti capacitatea cilindrica,nu?
Ce trebuie sa fac,cum sa procedez mai departe.
Va multumesc!
O seara placuta!
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2016
mircea111radu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:09, 26 Iulie 2016
Daca motorul pe care l-ati montat pe autoturism in locul celui vechi este de de acelas tip, doar seriile sunt diferite, nu ar fi trebuit sa aveti probleme.
Daca motorul pe care l-ati montat pe autoturism este de un alt tip, chiar daca capacitatea cilindrica si marca autoturismului pe care se monteaza in mod curent sunt aceleeasi, trebuie verificata compatibilitatea caracterisyicilor noului motor cu agregatele autoturismului oe care l-ati montat. In asemenea situatii se procedeaza la o omologare individuala a autoturismului cu noul motor. Pentru aceasta trebuie sa va adresati RAR-ului pentru ca sa va informeze asupra procedurilor pe care trebuie sa le urmati.
Succes
ing. Ioan Ciobanu
La inlocuirea motorului,pentru a nu intampina probleme in trafic este obligatoriu sa efectuati verificare RAR
In urma verificarii care presupune inclusiv verificarea noxelor,RAR emite raport de omologare si completeaza in evidenta proprie si in CIV
In cazul inlocuirii motorului,RAR stanteaza serie noua pe motor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autoturism avand montat un motor care nu a fost verificat de rar cristy07doc cristy07doc conducerea unui autoturism pe drumurile piblice avand montat un motor care nu a fost verificat de catre rar constituie infractiune?la ce articol se ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor autoturism tetcu tetcu Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca schimb motorul unui Renault T WINGO cu altul second si care are acelasi tip, acelasi cod,aceleasi ... (vezi toată discuția)