avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont bancar pe numele unuia dintre soti, eventuala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont bancar pe numele unuia dintre soti, eventuala succesiune

Buna ziua
Situatia este urmatoarea: am intr-un cont bancar deschis pe numele meu niste banuti care sunt ai copilului, bani primiti de la botez, bunici, etc., nu foarte multi, am zis sa-i strang ca nu se stie cand are nevoie de ceva. Intrebarea este: in caz de deces al sotului, copilul lui din prima casatorie are dreptul la acesti bani? Contul este doar pe numele meu deschis in timpul casatoriei iar provenienta banilor e destul de dificila sa demonstrez ca sunt de la bunici, botez si altele.
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 16:45, 28 Iulie 2016
Pe cine aveti imputernicit la contul curent si la depozit ? Imputernicitul are aceleasi drepturi pe toata perioada vietii titularului. Dupa deces, mostenitorii legali au acces la conturile respective. Ce varsta are baiatul ? daca are 14 ani, ii puteti deschide un cont de minori cu tutore dvs, iar dupa implinirea varstei de 18 ani deschide contul si depozitul pe numele lui.
Contul este doar pe numele meu, nu am pe nimeni imputernicit. Copilul are mult mai putin de 14 ani. Intrebarea mea este ce m-ati sfatui sa fac cu acesti bani astfel incat in caz de deces al sotului copilul lui din prima casatorie sa nu aiba dreptul. Mentionez ca sunt banii copilului si am de gand si ca pe viitor alocatia lui sa o strang si sa o adaug aici, sa fie ca un fel de pusculita lui pentru viitor.
dechideti un cont pe numele copilului. mergeti la banca si vedeti ce conditii trebuie sa indepliniti.
Daca contul este doar pe numele meu, fara imputernicit, fara legatura cu sotul dar deschis in timpul casatoriei, copilul sotului ar avea dreptul in caz de ceva?
pai este deschis in timpul casatoriei doamna si pentru a evita ca jumate din banii din acest cont sa fie introdusi in masa succesorala ca bun comun mai ales ca nu puteti face dovada ca sunt depusi de alte persoane pentru copil e mai bine asa.

Alte discuții în legătură

Depozit/cont bancar minor delia pop delia pop Buna seara! Se poate sa fac un cont bancar sau un depozit pe numele unui minor? Si sa aiba acces la el după varsta de 18 ani? (vezi toată discuția)