avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raport zilnic casa marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raport zilnic casa marcat

se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat?
daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o
Cel mai recent răspuns: al3x90 , utilizator 16:38, 25 Iulie 2013
corbalb a scris:

nu este obligatoriu...insa pentru depunerea banilor la caserie este nevoie sa se emita chitanta

Nu inteleg. Propozitia de mai sus nu are sens. Daca monetarul nu e obligatoriu de ce se emite chitanta?
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
Discutia a plecat de la faptul ca, odata creat raportul zilnic al casei de marcat fiscale cu care se scade din raportul de gestiune vanzarea din acea zi, nu mai trebuie intocmit monetar sau chitanta ci acesta (raportul zilnic) este si document justificativ pentru inregistrarea in registrul de casa a incasarilor.

Eu spuneam ca nu este suficient si ca raportul zilnic al casei de marcat fiscale este documentul care indica faptul ca din gestiune s-a vandut marfa de valoarea inscrisa precum si modul cum s-a incasat acea marfa: cu numerar, cu cardul sau cu bonuri valorice.

Pentru incasarile cu cardul POS-ul emite o chitanta pe care o semneaza clientul si un centralizator zilnic si de asemenea apar in extrasul de cont de la banca; pentru incasarile cu bonuri valorice justificarea sunt insesi bonurile care se predau pe un borderou urmand sa se recupereze contravaloarea lor; pentru numerar spuneti ca e suficient raportul zilnic al casei de marcat fiscale si nu mai e nevoie de nici un document (monetar sau chitanta) pentru depunerea la casierie.

Dati-mi voie sa nu fiu de acord si sa sustin contrar domnilor de la Garda Financiara ca monetarul sau chitanta sunt necesare atat pentru gestionar ca sa poata dovedi ca a depus o anumita suma de bani cat si patronului.
domnule Manea...daca doriti consultanta puneti o intrebare la obiect va rog, nu mai interveniti pe raspunsurile mele aiurea... Eu am raspuns direct si concret la o intrebare pusa de cel care a deschis acest subiect. Monetarul- NU MAI EXISTA ca document reglementat...Raportul zilnic e una...iar depunerea banilor la caserie e alta!!! Cel care depune banii la caserie TREBUIE sa primeasca in schimbul acestor bani un document...acest document este CHITANTA!!!

am observat ca obisnuiti sa comentati raspunsurile consultantilor...cand o faceti aduceti argumente nu interveniti doar cu o parere care bulverseaza pe cel care a pus initial intrebarea...eu unul ori de cate ori mi s-a atras atentia ca am interpretat eronat o speta mi-am insusit critica cu multumiri chiar...dar ce faceti dumneavoastra mi se pare ceva total nefolositor si chiar daunator...pentru cei care au nevoie de raspunsuri la obiect. In plus pe cele doua interventii pe care le-am observat in legatura cu raspunsurile mele nici macar nu aveti dreptate...facei niste confuzii care mai departe duc la alte confuzii...
La o firma de taxi, este obligatoriu intocmirea chitantei pentru incasarile de pe z?
corneliamagda a scris:

Intr-adevar monetarul nu mai este obligatoriu.
Dar in practica, eu recomand folosirea acestuia, deoarece sunt situatii cand orarul unor societati comerciale, ce desfasoara activitati de vanzare cu amanuntul, solicita existenta a doua schimburi sau chiar daca este un singur schimb, cel care preda banii la casierie, trebuie sa aiba dovada depunerii banilor, ceea ce pe raportul fiscal nu poate fi trecut.
Din experienta, va spun ca au fost situatii cand gestionarul, neavand semnatura celui caruia i-a predat banii, a fost bun de plata.

Acum este obligatoriu ca pe langa monetar,sa fie taiata si chitanta cu suma de pe monetar?
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
rusalim, utilizator

Alte discuții în legătură

Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari ... Vulpishor Vulpishor Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari zilnic, seara când predau banii ii predau in baza z ului scos din casa de marcat, întrebarea mea ... (vezi toată discuția)