avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda rovinieta

Buna ziua

In data de 22.07.2016 am primit de la posta un aviz de instintare.
Am reusit sa ajung la posta sa ridic coletul in data de 27.07.2016 (dupa 5 zile),

Cu bucurie am constatat X-( ca avizul respectiv este de fapt un proces verbal de constare a contraventiei intocmit in data de 06.07.2016 , data la care s-a constatat ca am condus fara rovinieta pe frumoasele drumuri ale patriei in data de 19.01.2016 ora 11:39. (amenda a venit prin posta dupa 6 luni ...=D>).

"Deoarece am trecut pe la posta sa ridic avizul dupa 5 zile asta inseamana ca au trecut si cele au trecut si cele 48 de ore in care puteam plati jumate de amenda"

Intrebare:

Daca masina pentru care s-a dat amenda nu mai exista (am dat-o la programul rabla si am radiat-o din toate evidentele si de la primarie, am scos inclusiv certificat fiscal ca nu am datorii pe masina respectiva) iar CNADR-ul ce trezeste dupa mai mult de 6 luni ca de fapt eu am o amenda de platit pe masina radiata, eu ce fac acuma... are rost sa mai platesc amenda?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 21:55, 27 Iulie 2016
Buna ziua,
Consultati un avocat care sa va ajute dar cred, din cele descrise, ca amenda este transmisa tarziu conform Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor coroborat cu Ordonanța Guvernului nr. 5/2015 in care termenul este de o luna pana la data de 01.02.2015 si 2 luni de atunci incoace.
Consultati un avocat si contestati amenda. Cred ca aveti 99% sanse sa o castigati.
Atentie, PV este semnat olograf?
A se vedea daca este aplicabila si RIL-ul (Recursul in Interesul Legii promovat de ICCJ) din 16.02.2015 prin care: "... procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor prevazute de art.8 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, incheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) si alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sanctionate contraventional pe suport de hartie, sunt lovite de nulitate absoluta in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)
Decizia nr 6 din dosar nr.14/2014 zenitnove zenitnove Stie cineva in ce nr. din Monitorul Oficial s+a publicat....daca s+a publicat Deciyia nr 6 din dosar nr.14/2014pronuntata in sedinta din 16 februarie a ... (vezi toată discuția)
Cum iti recuperezi banii din amenzile ilegale pentru rovinieta? Andra2014 Andra2014 Buna ziua , aveti idee cand o sa intre in vigoare cele de mai jos sa putem actiona in instanta deoarece eu am f multe procese cu CNADNR-UL iar instanta le da ... (vezi toată discuția)