avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Demisie presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Demisie presedinte asociatie

In cazul demisiei unui presedinte de asociatie poate fi obligat vicepresedintele, impotriva vointei sale, sa preia atributiile presedintelui demisionar? In caz ca este obligat prin natura pozitiei sale in asociatie, demisia sa din functia de vicepresedinte poate rezolva situatia?
Nu pot prelua obligatiile functiei pana ce presedintele asociatiei nu rezolva niste probleme financiare dinandins lasate incurcate pentru a se razbuna pe partenerii lui.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 28 Iulie 2016
Nu puteti fi obligat.
Dupa renuntarea la functia de presedinte, comitetul de conducere desemneaza prin vot pe unul dintre ei ca sa ocupe interimar functia de presedinte si tot comitetul incepe procedura de convocare a adunarii generale a ong-ului care sa aiba pe ordinea de zi si alegerea componentei structurii de conducere.
Referitor la activitatea comitetului de conducere, deciziile referitoare la problemele curente se iau prin vot. Apoi membrii comitetului raspund in fata adunarii generale si tot adunarea generala poate decide recuperarea anumitor prejudicii. Cu ocazia votului bilantului anual al ong in adunarea generala anuala, se prezinta si se voteaza si raport de activitate unde pot fi sesizate neregulile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari Amalexco Amalexco Buna ziua. Eu, in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari vreau sa demisionez. Uitandu-ma in lege, nu am un termen anume, si nu se intelege, ce ... (vezi toată discuția)
Demisia presedintelui unui ong catre cine se adreseaza? mariabad mariabad Buna ziua, Demisia presedintelui unui ONG catre cine se adreseaza? Catre adunarea generala a ONG-ului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)