avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie crestere copil CIM cu norma redusa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie crestere copil CIM cu norma redusa

Buna ziua,
As dori sa stiu daca din calculul indemnizatiei de crestere copil pot fi excluse perioadele in care am avut un contract individual de munca, cu norma redusa. Mai exact cateva luni inainte de nasterea copilului am colaborat cu o firma 1 zi pe saptamana, 4 pe luna. AM citit ca in calculul indemnizatiei se includ si fractiunile de luna (mai mult de jumatate din zilele lucratoare - nu este cazul meu) in care s-au realizat venituri supuse impozitului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 28 Iulie 2016
gab11:

1. Insist sa va recomand sa intrebati la ANPIS daca vreti sa procedati legal si sa nu aveti probleme.

2. Se primeste raspuns repede.
Am sunat astazi la AJPIS si mi s-a spus ca deja au un istoric veniturile realizate de mine in cele 12 luni anterioare nasterii copilului (le-am declarat in momentul in care am intrat in CCC). Acum copil implineste 1 an si intentionez sa prelungesc CCC pana la implinirea acestuia a varstei de 2 ani si as vrea sa gasesc modlitatea de a recalcula indemnizatia in mod corect. Vad ca litera legii spune ca fractiunea reprezinta jumatate din numarul de zile lucrate intr-o luna, iar eu care am lucrat ca nr de ore mai putin de aceasta fractiune nu pot folosi acest argument in solicitarea recalcularii indemnizatiei din pacate. Mi s-a spus ca la depunerea solicitarii de prelungire a CCC se vor folosi datele din trecut chiar daca acum legea permite sa te uiti la 12 luni lucrate mai mult de o fractiune pe luna din ultimele 24 anterioare nasterii copilului.
gab11 a scris:

Am sunat astazi la AJPIS si mi s-a spus ca deja au un istoric veniturile realizate de mine in cele 12 luni anterioare nasterii copilului (le-am declarat in momentul in care am intrat in CCC). ........
..... Mi s-a spus ca la depunerea solicitarii de prelungire a CCC se vor folosi datele din trecut chiar daca acum legea permite sa te uiti la 12 luni lucrate mai mult de o fractiune pe luna din ultimele 24 anterioare nasterii copilului.

Reiterez :
"Începând cu drepturile aferente lunii iulie 2016, cuantumurile drepturilor prevăzute de OUG nr. 111/2010 se recalculează din oficiu, pe baza informațiilor existente la dosarul de solicitare a drepturilor, potrivit noilor reglementări.

Nu se depun alte acte doveditoare privind realizarea de venituri supuse impozitului, întrucât modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare aferente se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării inițiale a dreptului.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Tocmai. Pe mine m-ar fi interesat sa depun adeverinta cu veniturile realizate in celelalte 12 luni ramasa pana la 24 inaintea nasterii copilului cand veniturile au fost cu totul altele si programul de lucru normal.

problema e ca ajpis refuza sa excluda cele cateva luni cu venituri si sa le inlocuiasca, cu altele mai vechi pe motiv ca am lucrat mai mult de o fractiune pe luna (fie si doar o ora pe zi numai)....
Depuneti-le adeverinta , probabil ca vi se va raspunde ca nu o iau in calcul , dupa care aveti dreptul la promovarea unei actiuni in instanta.

Alte discuții în legătură

Concediu cresterea copilului MariusLo MariusLo Buna ziua! De anul trecut din 24 iulie sunt angajat,sotia dupa spusele medicului ar trebui sa nasca la sf lunii iunie 2015,vreau sa stiu daca o sa benificiez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc fractie de norma` Andra1066 Andra1066 Buna ziua, Am o problema, si sper ca ma puteti ajuta: 4 din cele 12 luni anterioare nasterii am avut contract POSDRU, 44 ore/luna, cu un venit net lunar de ... (vezi toată discuția)