avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate contract de vanzare cumparare

Buna ziua
Am nevoie de ajutor pt a sti cum sa procedez si va rog sa-mi raspundeti la doua indoieli;
faptul ca in incheierea de autentificare a contractului de vanzare cumparare se specifica ca vanzatorul a semnat cand de fapt cineva ia luat mana si a pus amprenta degetului lui in loc de semnatura (vanzatorul a suferit de pareza din decembrie 1994 pana la decesul sau in decembrie 2014 si el singur nu isi putea misca bratele) poate fi un motiv de nulitate?

faptul ca au trecut 15 ani de la incheierea contractului (ianuarie 2001) poate fi motiv de respingere a actiunii?
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
ana_panait, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:30, 6 August 2016
nu acuz notarul de nimic.
este suspect ca fiul, persoana care reprezinta si trebuie sa protejeze interésele tatalui cu handicapuri grave sa cumpere de la acesta jumatate din patrimoniu. practic fiul "a dat banii" (ca nu i-a dat) si tot el i-a si primit. a reprezentat atat interésele sale ca cumparator cat si interésele tatalui vanzator. este normal asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
ana_panait, utilizator
Daca fratele avea calitatea de curator al tatalui nu e ok contractul. Ceea ce sustineti trebuie dovedit cu acte si martori ca sa aveti succes in demersul de anulare a contractului.
Pe "banuieli" nu merge!
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
ContSters344547, utilizator
nu avea calitatea de curator in baza unui document specific, dar reprezenta interésele lui peste tot
vorbea in numele tatalui, primea si administra pensia tatalui, platea impozitele in numele tatalui, tinea legatura cu doctorii, etc.
trandafir2 a scris:

Da, poate fi un motiv de nulitate. Lipsa discernamantului, viciile de consimtamant pot fi motiv de nulitate.
Cat priveste prescriptibilitatea, trebuie analizat cazul in concreto. Trecerea timpului afecteaza calitatea dovezilor ce pot fi aduse. Luati legatura cu un jurist.


De unde rezulta ca vanzatorul nu ar fi avut discernamant ? ... care viciu de consimtamant ? Cat priveste nulitatea absoluta a unui act, aceasta poate fi invocata oricand. Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Succesiune daniel_fergusson daniel_fergusson cand decedatul a avut în proprietate mai multe bunuri imobile, este obligatoriu să se facă succesiunea pe toate în aceiasi actiune? (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare terren ana_panait ana_panait suntem frate si sora iar tatal nostru, acum decedat, in calitate de vanzator a acceptat sa vanda catre fratele meu un teren, a afirmat ca \"a primit\" pretul ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta un contract de vanzare-cumparare? adysava83 adysava83 Tatal meu la varsta de 85 de ani a incheiat un contract de vanzare -cumparare cu fratele meu prin care ii vindea casa in care locuia. Tatal meu a murit la 88 ... (vezi toată discuția)