avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lipsire de libertate si amenintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lipsire de libertate si amenintare

buna ziua,

am si eu o intrebare. sa incep prin a povesti ce s-a intamplat.
sunt divortata din septembrie 2014. custodie comuna, domiciliul fetitei la mine.
fostul sot a venit in weekendul in care avea dreptul de a lua minora(6 ani) si a o duce la adresa lui de domiciliu. intre timp s-a razgandit si m-a anuntat ca va ramane peste noapte cu ea la actuala iubita. actuala iubita are la randul ei un baietei de aprox 9 ani. in noaptea respectiva fostul sot trebuia sa lucreze si mi-a spus ca va lasa fetita in grija iubitei sale. totul bine si frumos pana in dimineata urmatoare cand am vorbit cu fetita si mi-a spus ca a fost lasata in casa cu copilul ei toata noaptea, ea plecand imediat ce ei au adormit. fetita s-a trezit din cauza celui mic care nu o lasa sa doarma. cand am intrebat ce s-a intamplat m-au mintit ca ea a coborat la ora 6 dimineata 5 minute sa cumpere de la magazine lapte.
in urmatoarea noapte iar a refuzat sa se duca la adresa de domiciliu ramanand tot acolo. la ora 4.30 noapte in urma unui scandal intre cei doi adulti a luat fata si s-a dus cu ea acasa. am martora pe fosta soacra.
ieri...fiind iar dreptul lui la vizita de la ora 18.00 la 21.00 a venit sa ia fetita la ora 20.30 si mi-a spus ca o adduce la timp. la 20.59 m-a sunat si mi-a zis ca mai intarzie 5 minute motivand ca este foarte aglomerat pe drum. la 9.20 cand a ajuns cu fetita era in masina si actuala iubita cu baietelul ei. m-am dus catre masina sa iau copilul iar ea a luat o de pe partea masinii unde eram si a pus-o in partea cealalta si ii spunea sa nu vina la mine. m-am dus pe partea cealalta a masinii si nu m-a lasat sa iau copilul. fostul sot incerca sa ii explice sa ma lase sa o iau si ea nu dorea, insista la cea mica ca sa nu mearga la mine. am facut apel la 112 , am anuntat ce se intampla si a ramas sa trimita un echipaj la adresa mea. am trecut strada catre scara blocului meu sa astept sa vina politia. cand am vazut ca ea s-a urcat la volan(fiind bauta pt ca mi-a confirmat si fostul sot si nu are nici permis) m-am dus iar la masina. I-am zis celei mici sa stea linistita ca rezolvam imediat iar ea in cel moment a incercat sa dea in mine, geanul de la masina fiind deschis, m-am ferit si am trecut iar strada. a coborat din masina si a oprit o fostul sot si a bagat o iar in masina. in acel moment cea mica a prins momentul si a iesit din masina. am luat copilul si am mers catre parintii mei care...auzind cum tipa si ma injura au iesit afara. le-am dat o pe cea mica si...pana sa vina politia ei au plecat.
tin sa precizez ca am martori care spun ca isi bate copilul, il tine singura incuiat in casa sau in masina.
cum ma invatati sa procedez?
din cate am inteles ea are probleme cu reclamatiile la politie.
am uitat sa precizez ca m-a injurat, amenintat de fata cu ambii copii.

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
danuta2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: danuta2010 , utilizator 12:40, 1 Septembrie 2016
Daca am inteles eu bine situatia nu exista nicio infractiune de lipsire de libertate in mod ilegal.
Dar ce poate sa pateasca o persoana care are mai multe plangeri penale pentru amenintare si violenta?
Nu va suparati dar in acest caz eu l-as da in judecata pe langa d-na concubina si pe fostul sot care va pune in pericol copilul. El este cel vinovat. Datorita lui acea persoana se afla in permanenta in preajma copilului dvs.Tatal are datoria de a asigura conditii de crestere si educare armonioasa, nicidecum de a provoca voit traume micutei. Ar trebui sa solicitati in instanta autoritate parinteasca exclusiva iar vizitele pe viitor sa se desfasoare doar in prezenta dvs.Pentru a avea dovada in instanta pe langa cea cu martori, puteti duce copilul la un psiholog sa constate daca toata aceasta tevatura a lasat urmari asupra sa, etc...
din cate m-am intelest m-as lupta degeaba pentru a obtine custodie exclusiva. Dupa tot acest scandal nu a mai dus o pe cea mica acasa la concubina lui insa s-au mai intalnit o singura data in parc. I-am zis ca daca se intampla se o mai duca la domiciliul respectivei nu voi mai lasa lucrurile asa. Cu toate ca...nu cred ca o sa pot obtine custodia unica chiar daca si mama lui spune ca s-a indepartat de copil si nu ii pasa de ea :(.
danutza, pe dvs. nu vă interesează ce poate păţi o persoană cu mai multe plângeri penale împotriva sa, fiindcă oricine poate depune plângeri nenumărate, fără a fi sancţionat dacă nu se confirmă acuzaţiile din plângerile făcute. Important ar fi ca acea persoană să aibă amenzi sau condamnări penale, singurele care pot constitui dovezi privind agresivitatea persoanei.Chiar şi atunci, dacă agresiunea a fost împotriva unui adult şi NU asupra unui minor, nu prezintă importanţă.
Referitor la autoritatea părintească unică, vă informez că această autoritate, chiar dacă o obţineţi, nu vă scuteşte de DREPTURILE TATĂLUI privind relaţiile personale cu fetiţa, adică programul de vizită rămâne valabil şi obligaţia dvs., la fel, de a preda copilulu conform programului. Autoritatea unică vă înlătură unele piedici, ca de exemplu plecarea cu copilul în vacanţă peste graniţă, dar nu vă scuteşte de acuzaţiile de "alienare parentală" dacă fetiţa nu vrea să plece cu tata la concubina lui.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere neachitata. drepturi fara obligatii? danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Abandon Izabella  alexandra Izabella alexandra Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu ... (vezi toată discuția)