avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala conform Legii nr.142/2016
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala conform Legii nr.142/2016

In urma intrarii in vigoare a legii 142/2016 ma voi putea pensiona cu 2 ani mai repede(stau in Tg Mures) cu pensie anticipata.In acelasi timp am 21 de ani lucrati in grupa a 2-a(conditii deosebite) si mi s-au adunat inca 4 ani si 6 luni. In urma discutiilor cu un coleg care ar putea sa iasa la pensie, care este exact in situatia mea si care a fost la Casa de pensii pentru a-si depune dosarul am aflat cu stupoare ca legea mai sus mentionata nu se aplica in cazul celor la care se reduce varsta de pensionare datorita lucrului in conditii deosebite(sau speciale). Am studiat atent legea dar nu am gasit nici un articol care sa specifice acest lucru. Exista vreo alta prevedere legala?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:09, 29 Iulie 2016
Din datele postate eu inteleg urmatorele:
Pensie de limita de varsta cu reducerea de 4 ani si 6 luni, daca indepliniti conditia de stagiu complet.
Nu puteti beneficia de prevederile art.65(5) din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 142/2016.
In functie de stagiul total de cotizare pe care il aveti puteti sa va deschideti dreptul si la pensie antitipata sau anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se poate pensiona fara penalizare ? Pilu Pilu Buna ziua. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Am o ruda apropiata (barbat), e din Tg. Mures, nascut in ianuarie 1960, are in momentul de fata 39 ... (vezi toată discuția)
Pensionare conform legii 142/2016 Danaioana Danaioana Salariata intr-o institutie bugetara, indeplineste varsta standard de pensionare si stagiu minim de cotizare pentru pensie limita de varsta, in luna noiembrie, ... (vezi toată discuția)
Pensionare gabitza1007 gabitza1007 tatal meu are varsta de 59 de ani impliniti.are vechime in munca din anul 1969 si pana in prezent, in momentul de fata lucrand cu contract de munca.de pe ... (vezi toată discuția)