Buna ziua. Acum doua saptamani fiul meu a avut un accident rutier care a avut drept cauza semnalizarea rutiera necorespunzatoare a lucrarilor pe drum. Desi a specificat acest lucru in declaratia ce a dat-o la politia rutiera, i s-a intocmit proces verbal de contraventie si motivul producerii accidentului a fost invocat ca fiind "neatentia" pe un sector in lucrari. La locul accidentului a oprit un echipaj de politie (sectoristi) carora le-am atras atentia ca lucrarile nu sunt semnalizate. Conform OUG 195/2002, art.33, al. 2 si Codului Penal "Infractiuni contra sigurantei circulatiei", art 339, punctul 1 si punctul 3, la momentul de atunci firma de reparatii drumuri savarsea atat o contraventie cat si o infractiune (am fotografii realizate la fata locului). Intrebarea mea este daca politia nu trebuia sa ia nicio masura (sa se autosesizeze) legat de semnalizarea necorespunzatoare a punctului de lucru. Va multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri. Am contestat deja PV in instanta. Intrebarea mea se referea de fapt la altceva. Politia nu trebuia sa se autosesiseze legat de nesemnalizarea lucrarilor? In cazul de fata, dupa parerea mea, executantul lucrarilor a savarsit o infractiune conform Codului Penal.