avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere dauna financiară
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere dauna financiară

Bună ziua..In urma unui accident auto in care am fost implicat (eu fiind persoana vinovată) cu o mașină de taxi nu au rezultat victime astfel incat am hotarat cu soferul mașinii implicate sa ne deplasam catre poliția rutieră a judetului in care s.a produs accidentul pentru a se intreprinde masurile necesare neexistand dorința ambelor parti de a se soluționa toata treaba pe cale amiabila.
Problema este urmatoarea: după ce am iesit din biroul poliției rutiere, patronul firmei de taxi a venit la mine sa imi ceara o anumita suma de bani intrucat acesta a specificat faptul ca în perioada de timp in care mașina acestuia va sta in service el va pierde ceva bani . Bineinteles nu am dorit sa ii ofer suma de bani pe care acesta a cerut-o întrucât am inteles ca această datorie de despagubire revine companiei de asigurari.. Iar in final văzând ca nu doresc sa ii ofer suma de bani cerută acesta mi-a precizat faptul că ma va da in judecată. . Ceea ce doresc să stiu este dacă acesta poate avea câștig de cauză si dacă este de datoria mea de a-i plăti acea suma de bani aferentă zilelor de service în care mașina se va afla pentru reparații. . Vă mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:20, 2 August 2016
Pentru perioada in care vehiculul se afla in service,deci nu produce beneficii,administratorul/
patronul are dreptul sa va solicite compensatii
Conditionat de cum intelege sa isi sutina si sa probeze in instanta pretentia,exista posibilitatea ca administratorul sa obtina hotarare judecatoreasca favorabila
Nu platiti nimic,consultati un avocat si asteptati sa va dea in judecata,Patronii acestor firme sunt de aceeasi factura cu angajatii lor inceaRca sa ciupeasca un ban in plus.Aveti posibilitatea chemarii in garantie a asiguratorului etc.Pentru a obtine o hotarare judecatoreasca ;;patronul''respectiv va tb sa astepte1-2 ani pana se finalizeaza procesul,va tb sa faca niste cheltuieli cu taxa timbru,expertize,onorariu avocat....
Informati-va asiguratorul RCA despre accident si pretentiile proprietarului masinii. Trimiteti-l pe patron sa isi deschoda dosarul de dauna si sa solicite orice daune doreste. Daca va da in judecata chemati asiguratorul in garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier- vatamare corporala irinapopa21 irinapopa21 Buna ziua, Am si eu o problema si mi-ar prinde foarte bine un sfat de la persoanele mai experimentate. O sa incerc sa fiu scurta, mai ales ca nu cred ca ... (vezi toată discuția)
Accident rezolvat cu amiabila, pretentii ulterioare Empus Empus Buna ziua, citesc de mult forumul acesta, am gasit si raspunsuri la cateva din intrebarile mele. Revin acum cu o problema, luna trecuta, in data de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - despagubiri traianim traianim Recent am fost implicat intr-un accident rutier de neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs din vina personala si a rezultat ... (vezi toată discuția)